Vad finns det för böcker i Brasilien egentligen?

Temat för 2014 års upplaga av Bok & biblioteksmässan har släppts. Brasilien kommer stå i fokus! Jag kollade in min Brasilien-etikett och såg att den enda brasilianare jag läst är Paulo Coelho. Tror ni alla seminarier kommer handla om Coelho nästa år? 😉

Alkemisten - Paulo Coelho Djävulen och fröken Prym - Paulo Coelho Valkyriorna - Paulo Coelho


Kommentarer

8 svar till ”Vad finns det för böcker i Brasilien egentligen?”

 1. Mina kunskaper sträckte sig inte hellre längre än till Coelho. 🙂 Hoppas verkligen inte på en Coelhomässa utan snarare en möjlighet att bekanta mig med flera olika brasilianska författare. Coelho är verkligen inte min favoritförfattare.

  1. Haha. Jag är inte heller något stort fan av Coelho. 😉 Bokmässan kanske blir vår chans att vidga vyerna. Jag har läst väldigt lite från Sydamerika över huvud taget.

 2. Profilbild för Johannes
  Johannes

  Det kom en sympatisk liten antologi med noveller (av väldigt olika slag) från Brasilien på utmärkta bokförlaget Tranan för kanske två år sedan. ”Ljud av steg” heter den, har jag för mig.

  1. Åh. Bra tips! Noveller är inte fel.

 3. Jag har funderat på att läsa någon av Coelhos böcker men tvekar varje gång jag är i biblioteket så det har inte blivit av.

  1. De anses inte vara så läsvärda.. 😉 Men jag gillade faktiskt Alkemisten, så den kan jag rekommendera.

 4. Läs Stjärnans ögonblick av Clarice Lispector och Guds stad av Paulo Lins. Två helt olika böcker som utspelar sig i Brasilien.

  1. Tack för tipsen! Ska absolut kolla upp! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.