Busters öron

I Busters öron får vi följa Eva, som i dagboksanteckningar gör en tidsresa tillbaka till sin uppväxt. Det är för henne en smärtsam konfrontation med det hopplösa förhållande hon alltid haft till sin mamma, som alltid har tryckt ned sin dotter, skrikit efter henne och som alltid har varit självupptagen och uppmärksamhetskrävande. Det är många intressanta scener som målas upp, men det finns också mycket som jag finner för tillspetsat. Redan tidigt i boken avslöjas det t.ex. att Eva hittade en utväg i att mörda sin mor. Jag tycker att det känns lite onödigt att skruva till det för mycket, för boken hade kunnat bli mer intressant och gripande om den kändes mer realistisk. Det är verkligen insiktsfullt berättat om människor och relationer, men för mig faller det lite när det blir för mycket, som det tyvärr blir lite nu och då i boken.

Ändå var det en ljudbok som fängslade medan jag läste den. Kanske för att den så fint är inläst av Eva Röse, som är en mycket skicklig uppläsare.

Boken finns hos t.ex. Bokus och Adlibris.


Kommentarer

2 svar till ”Busters öron”

  1. Intressant! Jag började på ”Caipirinha med döden” men gav upp för den var för trist. Däremot gillade jag ”Kleopatras kam”, som också har det här mord-temat. Känner nu att jag med gott samvete kan hoppa över ”Busters öron”!

    1. Jag har inte läst någon av böckerna du nämner, men Busters öron tycker jag nog att du kan skippa oavsett. Den var ingen bok i min smak i alla fall.. Dock har jag faktiskt flera gånger blivit tipsat om just Busters öron när jag har efterlyst bra ljudböcker. Den är faktiskt riktigt bra inläst. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.