Karmamailen - Eva-Lisa DezminKarmamailen är en spänningsroman från debuterande Eva-Lisa Dezmin. Hon är bosatt i Lycksele, efter vad jag kan förstå, och det tyckte jag kändes lite kul; jag är ju själv norrlänning. 😉

Boken kretsar kring Liam, Isabelle och Marcus; tre personer som inte känner varandra, men vars vägar ändå kommer att korsas. Alla får de nämligen ett mejl från ”Carmen”, som erbjuder dem att göra någon annan en tjänst och få något tillbaka. Liam, som är arbetslös och precis har gjort slut med sin tjej, som alltid har gnällt över hans brist på ambitioner, önskar sig framgång och kändisskap: han vill få en bok publicerad i sitt namn. Boken kommer att skrivas av Isabelle, som för egen del önskar sig en kollegas jobb. Marcus är den som kommer att se till att Isabelle får sitt jobb och det är Liam som hjälper Marcus med hans önskan – att sabotera förhållandet mellan Marcus ex och hennes nya kille.

Ganska snart efter det att Liam har slagit igenom med ”sin” roman börjar dock hoten komma. Någon känner till Liams bluff och hotar med att avslöja honom. Det driver honom till att söka upp både författaren till hans bok och killen han själv har hjälpt, men ingen av dem verkar vara den person som vill sätta dit honom. Dessutom blir hoten allt mer allvarliga och skrämmande.

Boken är spännande och underhållande. Jag kan tycka att det finns några logiska luckor och att det spårar ur lite mot slutet, men låt gå. Som lättsam läsning funkar boken fint och jag tyckte den var en annorlunda och intressant thriller.

Några andra som har läst Karmamailen är Jennys bokstavliga vardag och Bokhyllan. Du hittar boken hos bl.a. Adlibris och Bokus.


Kommentarer

4 svar till ”Karmamailen”

  1. Åhh spänning gillar vi, men omslaget känns lite B tycker jag..omslagskritiker hehe.
    Men e-bok är bra tycker jag
    Mia

    1. Hehe. Jo, omslaget kanske inte är det bästa? Men läser man e-bok behöver man inte titta så mycket på framsidan i alla fall.. 😉

  2. Tog ett tag innan jag fattade hur man skulle läsa titeln på boken, Karmam-ailen (men läste fel och såg Alien först…) Ruggig framsida.

    1. Ja, det är en lustig titel… Jag har läst boken som e-bok, så jag har inte tittat så mycket på framsidan. Men när du säger det så känns det inte som en stuga där man vill vara. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.