Plocka små, små sommarbuketter

Juli 2023: sjukstuga och semester, så småningom

Jag brukar alltid skriva en liten uppdatering vid månadsskiftet, men den här gången glömdes det bort tills nu. Det är något med sommaren: det är ljust hela tiden och dagar och kvällar går in i varann. Plötsligt har man liksom börjat tappa det här med dagar och veckor. Juli bara hände! Jag hann inte med. Det var dessutom tänkt att vi skulle ta fem veckors semester från och med onsdagen efter midsommar, men istället fick dottern ögon- och öroninflammation och sedan fick jag detsamma och jag är fortfarande inte frisk. Det har också bidragit till att jag missat att juni övergått i juli. Att bli sjuk känns som en kass start på semestern, när den nu börjar. Jag vet inte ens när den börjar, men förhoppningsvis snart!

När jag/vi väl bli friska ska juli förhoppningsvis bjuda på en hel del skoj. Vi har planerat en resa till Pite havsbad och en resa till Öregrund, där vi också ska besöka Furuvik på vägen ner. Däremellan ska vi förhoppningsvis vara en del i stugan och träffa en del vänner. Jag längtar efter att kunna återuppta löpningen, som varit på paus någon vecka på grund av den här segdragna infektionen jag drabbats av. Och så ska det bli kul att skörda squash och tomater från vårt växthus!

Läsning är en av de grejer som hinns med i sjukstugan. Inte för att jag plöjer böcker i snabbt tempo, men en och annan lässtund hinns med under dagen. Det är ungefär vad man orkar med mellan varven. Jag har plockat ned en massa pocketböcker från min ”oläst-hylla” och läser alltså diverse feelgood. Skönt! Men snart ska jag börja på nästa bokcirkelbok: Pachinko av Min Jin Lee. Spännande!

I juli brukar det inte komma ut så många nya böcker. Det mesta går väl i semestertempo, inklusive arbetet på förlagen och tryckerierna… Men en spännande boknyhet kan jag bjuda på!

  • Badort av Tove och Hanna Folkesson. Jag hajar alltid till när det kommer något nytt av Tove Folkesson; hennes roman Kalmars jägarinnor är någonting alldeles eget. När hon nu är aktuell med Badort, tillsammans med Hanna Folkesson, känner jag verkligen läslust! Förlaget skriver: ”Tove Folkesson och Hanna Folkesson dyker i sin första gemensamma roman elegant ner i den svenska badortsepoken och skildrar den ur ett nytt perspektiv: två unga kvinnors kärlek på en plats där gamla traditioner mäts mot det nya.” Extra kul för mig, som vuxit upp i Öregrund, där det har levts badortsliv när det begav sig. Observera också att bokens framsida är helt otrolig!

Vad läser du i juli?


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.