Sång till en fjäril

9B är en klass som utåt sett ser perfekt ut. Enligt den duktiga klassföreståndaren har klassen en fantastisk sammanhållning och som läsare får man snabbt intrycket att 9B är en ganska vanlig klass. Fast under ytan är allt inte lika perfekt som det kanske ser ut eller snarare som man kanske skulle vilja se det. I klassen går Madeleine, som är fruktansvärt ensam och som aldrig märks. Madeleine har inget roligt liv och hon har inga vänner över huvud taget.

I klassen går också Riina, som hörs och syns ganska mycket och drömmer om ett liv som rockstjärna. Hon är väldigt begåvad, men inte ens hennes liv är perfekt. Hon irriteras över och känner konkurrens från den perfekta Elsa Marie, som är duktig och klassens drottning, men trots att Elsa Marie kan tyckas ha allt är hennes liv inte heller perfekt.

Vad boken egentligen handlar om är svårt att säga utan att avslöja för mycket, men man kan väl säga att den handlar om några tonåringars längtan efter att synas. Det är en mycket bra och tankeväckande bok, som är att lätt att ta till sig eftersom den handlar om vanliga personer, som man kan känna igen i verkliga livet. Boken innehåller också en del lite mer extrema element och man får kanske vara glad för att folk i allmänhet aldrig går så långt för att synas att de gör som i boken. Ett faktum är i alla fall att det finns alldeles för många osynliga människor som drömmer om att en dag få flyga ut från sin gråa puppa och bli en fjäril och det är bra att det finns en bok om detta.

Sång till en fjäril hos Adlibris och Bokus.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.