Alter ego är en e-novell av författaren Adam Hansson, som har en bakgrund i reklambranschen. Det märks i novellen, eftersom den utspelar sig i de miljöerna. Huvudpersonen är AD på en ansedd reklambyrå, men när de tappar ett viktigt uppdrag förlorar han också jobbet. Han söker sig då till en av konkurrenterna, men får där en trasslig överraskning: han förväntas jobba nära en av sina ex, som han inte precis har haft någon bra kontakt med efteråt.

Novellen lyckas på sina 22 sidor säga något om en ytlig reklambransch och de otrygga villkor som gäller där. Från en dag till en annan kan villkoren förändras helt och den byrå som är hetast plötsligt rasa ihop. Men mest av allt är novellen spännande. Det händer saker hela tiden och det gör det kanske lite spretigt, men från första till sista sidan lyckas den faktiskt förvåna och den slutar precis så öppet och mystiskt som noveller kan tillåta sig att göra. Jag gillade det!

Du hittar boken hos exempelvis Bokus och Adlibris.


Kommentarer

Ett svar till ”Alter ego”

  1. […] i år läste jag en novell av Adam Hansson och nu är han aktuell med sin första ungdomsroman, Doktor Kessners hemlighet. Det här är […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.