Fullblodsfeber

Caroles häst, Starlight, har fått en knäledsinflammation och måste vila i två veckor. Carole tycker visserligen att det ska bli kul att få lite extra tid över till att pyssla om honom, men samtidigt är det trist att inte kunna rida. Som tur är kommer veterinären, Judy, med det bra förslaget att Carole kan få åka med henne och vara hennes assistent. Carole, som själv gärna vill bli veterinär när hon blir stor, tackar ja direkt. Under dessa två veckor får Carole uppleva både liv och död, men det bästa av allt är att hon får träffa det underbara fullblodsstoet Prancer och till och med får se på när hon tävlar.

Caroles kompis, Lisa, är däremot inte speciellt glad. Hennes favorithäst, Pepper, har blivit gammal och ska nu pensioneras från ridskolan. Det är dags för Lisa att provrida några av de andra ridskolehästarna, men ingen kan ju gå upp mot Pepper.

Både Lisa, Carole och deras vän Susan har i alla fall en sak att glädjas åt: den före detta tävlingsryttaren Dorothy De Soto ska komma till ridskolan och göra en riduppvisning. Det tycker de ska bli jättespännande.

Det här är en bok som jag tyckte mycket om på den tiden jag älskade hästböcker. Förutsägbar? Javisst. Men nog är den charmig.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.