Det är nästan för bra för att vara sant! De tre vännerna Carole, Lisa och Susan, har blivit uttagna till de regionala ridtävlingarna i Briarwood. Det är någonting som de alla tre gläds riktigt mycket åt.

Carole har övat jättemycket med sin unga häst och hon hoppas att det ska gå bra. Helst ska det gå så bra att hon vinner över Cam Nelson. Cam och Carole har träffats på en diskussionssida på Internet. Carole är mycket avundsjuk på Cam eftersom Cam verkar kunna mer om hästar än vad hon själv gör. Annars har det alltid varit Carole som har räknats som den största hästexeperten av dem alla.

Susan ska tävla med den före detta tävlingshästen Topside. Hon vet att det kommer att gå väldigt bra och hon är nästan helt säker på att vinna.

Lisa ska tävla med ridskolans nya häst – den före detta galoppören Prancer. Prancer har nyligen gått av banan och hon är inte alls skolad eller van vid att tävla i de tävlingar som ska förekomma i Briarwood, men Lisa vägrar att höra på alla varningar hon får. Hon är övertygad om att hon kommer att vinna alla rosetter man kan få med den vackra Prancer.

Det här är en bra och spännande bok för de som gillar hästböcker.