Mitt i livet: En roman om kärlek

Den medelålders mannen Adam Berendt dör i en båtolycka och lämnar många människor i sorg. Han tycks inte ha några släktingar och över huvud taget är hans förflutna okänt. De senaste åren har han bott i en New York-förort, där det i stort sett bara bor förmögna människor. Fem av invånarna i den här förorten har anledning att sörja Adam extra mycket och det är dessa personers öden som vi får följa i den här boken.

Det är fem medelålders människor i sorg som har huvudrollerna i boken och deras sorg ger de utlopp för på olika sätt. Sorgen kommer inte enbart från förlusten av en nära vän utan den kommer också från ångest över allt som förlorats under livet – barn som vänder ryggen, äkta makar som hittar yngre förmågor och drömmar som har gått i kras.

Det låter som en dyster handling, men boken är faktiskt mer en bok om styrka än en bok om ångest. Det här är en bok om personer som klarar av att vända livet och att hitta kraft och lycka. Jag blir glad av att läsa den här boken och det känns trevligt och tryggt med en bok med ett lyckligt slut.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.