Alla familjer är psykotiska

Den kaotiska familjen Drummond ska träffas i Florida för att bevittna dotterns raketuppskjutning. Istället för en fin familjeträff urartar dock allt när bröderna Bryan och Wade tillsammans med deras pappa åker iväg på ett smuggeluppdrag och möts av både barnförsäljare och en smått galen vetenskapsman.

Det här är en helt skruvad historia om en familj där medlemmarna har HIV, skjuter varandra, har sex med sina styvmammor, är otrogna och en massa annat underligt. Ibland hoppar handlingen fram och tillbaka i tiden och då har jag svårt att avgöra vad som händer när. Det här är definitivt inte en seg och långdragen historia. Tvärtom händer det saker hela tiden och det gäller att vara koncentrerad när man läser den för att man ska hänga med i handlingen.

Karaktärerna och händelserna i boken kan tyckas vara för otroliga för att vara sanna och det ligger mycket i det, men karaktärerna beskrivs på ett så fint sätt att de känns mänskliga och alldeles vackra i allt det tragiska. De är inte på något sätt svartvitt eller klyschigt beskrivna. Just personerna i boken tycker jag nästan bäst om med den här boken.

Någonting annat som jag tycker om är att huvudpersonernas tankar ibland flikas in helt plötsligt och då skrivs i kursiv stil. Just dessa tankar är oftast väldigt kloka och bra formulerade och stundvis lätta att känna igen sig i. Det här är en sådan bok som man kan hitta nästan hur mycket klokt och viktigt i som helst i och det finns en massa saker, som vore värda att citeras.

Boken kan nog upplevas som rörig och lite överdriven, men den är samtidigt en fantastisk bok om att förändra sitt liv, leva för det som känns viktigt och kanske finna en mening i allt som till synes är meningslöst.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.