Josefin, Horisontvägen 29

Josefin är 14 år och bor med sin mamma och lillasyster eftersom hennes föräldrar är skilda.

Pappan har redan skaffat en ny flickvän, men mamman är fortfarande ensamstående. Så träffar mamman Göran och plötsligt börjar han, till Josefins missnöje, vara hos dem allt mer och mer. Hon vill inte att Göran ska ta hennes älskade mamma och syster ifrån henne. Istället vill hon att de tre ska leva i deras lägenhet och ha det precis som de alltid har haft det. Josefin tycker att det är jättejobbigt med Göran, men hon gör sitt bästa för att försöka dölja det genom att vara trevlig och snäll.

I skolan börjar en ny kille efter jullovet. Han heter Stefan och är jättetrevlig. Josefin har alltid drömt om att ha en kille och hon fantiserar om att hon har en pojkvän som bara bryr sig om henne. Det känns som om Stefan bryr sig om henne och redan efter några veckor är de ihop. Josefin tycker att det är kul att komma hem till honom, att prata med honom och hon tycker att han är gullig när han skriver dikter åt henne, men samtidigt känns allting fel. Är hon verkligen kär i honom? Hur ska hon kunna göra slut utan att han blir jätteledsen?

Boken handlar om flera olika trassliga relationer och den känns väldigt realistisk. Problemen är ganska vardagliga och sådana som man kan känna igen sig i. Det är bra!