Karameller: Om kulturhistoriskt godis från skådebröd till sega råttor

Har man läst Godis av samma författare finner man inte mycket nytt i den här boken, men mer rättvist vore det att säga att man inte hittade mycket nytt i Godis om man hade läst Karameller innan. Karameller är nämligen en bok med åtskilligt många fler år på nacken än vad Godis har. Det märks på den tråkiga designen. Boken saknar till exempel färgbilder.

Bortsett från detta är Karameller en mycket bättre bok än Godis om man är ute efter lära sig mer om godisets kulturhistoria. Där mycket är lösryckt och bortplockat i Godis finner man att det i Karameller istället är bra förklarat och ofta med trevliga små utdrag ur andra böcker. Karameller är helt enkelt väldigt informativ och passar perfekt om man gör ett skolarbete om godis. Tyvärr är boken lite för gammal för att bli riktigt intressant och användbar idag, men med tanke på att det inte finns så många historieböcker om godis då får man kanske säga att det här är en av de bästa godisböcker som finns idag.

Vill man lära sig mer om godisets kulturhistoria föreslår jag att man läser Karameller och sedan läser de sista delarna av Godis för att få lite exempel på godis i dagens samhälle.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.