I april kan vi äntligen återvända till Engelsfors!

Det här är ingen ny nyhet, men jag har missat att berätta om den på bloggen. Det är garanterat fler än jag som har fastnat för Engelsforstrilogin. För min del måste jag säga att jag tycker att det är några av de bästa böcker som skrivits i ungdomsgenren och fantasygenren. Greppet att låta en fantasyberättelse utspela sig i en svensk bruksort är genial och karaktärerna i boken är lysande porträtterade. Nu längtar jag såklart efter tredje delen i trilogin, Nyckeln, som utkommer nästa år (de tidigare delarna är Cirkeln och Eld).

Men! Man behöver faktiskt inte vänta längre än till 2:a april 2013 innan nästa Engelsforsbok kommer ut. Då kommer nämligen spinoffen Berättelser från Engelsfors, där författarna Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren har samarbetat med serietecknarnarna Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam och gjort ett seriealbum med åtta nya berättelser från Engelsfors.

Kanske gör boken att några nya får upp ögonen för Engelsforstrilogin, men boken blir nog mest godis för oss som redan är fans. Det utlovas både ledtrådar till vad som ska komma, hemligheter från det förflutna och gamla berättelser ur nytt perspektiv.. 🙂

Jippi!


Kommentarer

Ett svar till ”I april kan vi äntligen återvända till Engelsfors!”

  1. […] Den här har ju jag peppat för i evigheter! […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.