Mer än bara kompisar?

Mer än bara kompisar? - Rosie RushtonChloë, Nick, Sinead, Jasmin och Sanjay är kompisar även om vissa av dem kanske är mer än så.

Nick är deppad sedan hans pappa dog och efterlämnade sig en massa skulder. Han har tvingats flytta och bor nu med sin mamma hos mormor, vilket är både påfrestande och jobbigt. Dessutom är han hopplöst förälskad i Chloë, men det är inte besvarat.

Chloë har bara ögon för sin sommarförälskelse, som hon träffade i Grekland, men de har inte riktigt kunnat hålla kontakten sedan dess. Chloë ger inte upp, men det är inte bara det som är motigt. Hennes mamma, Suzy, är alltid ledsen sedan de kastade ut Chloës pappa. Visst saknar de pappan båda två, men det är omöjligt att låta honom bo kvar när han slår Suzy. Chloë är alltid rädd för honom även om han inte gör henne något. Alla dessa problem gör självklart att skolan blir lidande och inte är det någon som fattar varför skolan plötsligt går så dåligt.

Sinead är i sin tur olyckligt kär i Nick. Trots eviga försök att charma honom har han bara ögon för Chloë. Hemma är det inget vidare. Eftersom de har fått mycket pengar har de flyttat till ett lyxigare kvarter och mamman jobbar inte längre. Detta gör mamman olycklig och nu är hon hemma och städar precis hela tiden.

Sanjay och Jasmin är ett par, men det är något de måste hålla hemligt för Jasmins föräldrar. Föräldrarna är så fördomsfulla och tycker att Jasmin ska skaffa sig en kille med afrikansk-karibiskt ursprung. Fast helst vill de väl att hon inte ska ha någon kille alls eftersom de har ett gammalmodigt sätt att se på det där med pojkvänner. Sanjays föräldrar har inget emot Jasmin direkt, men de vill bara en sak: att deras son en dag blir en framstående advokat, vilket inte alls är vad Sanjay vill bli.

Det här är en bra och lättsam bok om en massa problem, som huvudpersonerna inte vågar prata öppet om, men som ändå alltid finns där i tankarna hos dem.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.