Närmare dej - Marie-Louise WallinDen här boken handlar om Anna, som går i sexan. Hon har blivit förflyttad till obs-kliniken eftersom hon är så bråkig.

På obs-kliniken går det bara fem elever med henne. Där finns lilla Jorma, som går i trean och har en psykiskt sjuk mamma, som inte kan ta hand om honom. Där finns Kenneth, som är tolv år. Hans brorsor slår honom och han super flera gånger i veckan. Där finns Ilmari, som är alla tycker är ful eftersom hans mun och näsa är sneda och eftersom han har ett stort födelsemärke över hela ansiktet. Där finns också Sus, som är den enda tjejen, förutom Anna, på obsen. Sus mamma är psykiskt sjuk och bor på ett sjukhus och hennes pappa har flyttat ihop med Berit istället, vilken Sus inte gillar alls.

Sus och Anna blir genast väldigt bra vänner, men Sus är egentligen väldigt feg och ska jämt bestämma. Tillsammans gör de mycket dumt och Anna blir rädd. Hon tror på Gud och är rädd för att få ett straff för en del dumheter som hon har gjort.

Anna själv bor hemma hos sin mamma och sin syster, Lena. Mamman är alkoholist och Lena är ofta ute med sitt gäng och super.

Den här boken tycker jag om. Den är väldigt bra och handlar om några s.k. ”problembarn”. Boken andas väldigt mycket 70-tal, minst sagt, vilket nästan gör den rolig trots allt allvarligt.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.