Liebster Blog Award

Liebster Blog AwardLiebster award har cirkulerat på bokbloggar och nu har det nått mig :), tack vare Nobelprisprojektet (för övrigt en av mina favoritbloggar! Besök!). Med priset följer frågor:

Vad ville du bli när du var liten?
När jag var riktigt liten tror jag att jag sa att jag ville bli författare, jobba i kiosken eller bli brevbärare. När jag gick på gymnasiet så var jag väldigt bestämd över att bli apotekare och jobba med läkemedelsforskning.

Vad är du idag?
Jag är civilingenjör i teknisk kemi och jobbar som forskningsingenjör. En del av arbetstiden spenderar jag på forskarutbildningen.

Vart vill du helst resa?
Ärligt talat reser jag helst till nära och kära när jag är ledig och har möjlighet. Jag tycker det är lite slöseri med tid att resa iväg på semestern. 😮

Var ser du dig själv om fem år?
Då har jag disputerat! Jag jobbar förhoppningsvis med ungefär samma saker, men kanske mer som projektledare. Gissningsvis gör jag ungefär samma saker som nu, även på det privata planet. Jag vet inte hur jag skulle kunna hitta en ny lägenhet att trivas i, men det finns väl en viss chans att jag bor i något större om fem år.

Rött eller vitt?
Som färg i största allmänhet så säger jag rött (fast när det gäller kläder så säger jag vitt, för jag klär verkligen inte i rött).

Sommar eller vinter
Sedan jag kom ut i arbetslivet så har jag börjat gilla somrarna. Nu kan man ju faktiskt vara ledig några veckor. Skönt!

Skog eller hav?
Hav!! Jag är uppvuxen i en ”stad” vid havet och kan inte tänka mig att bo långt in i inlandet. Jag är rädd för det mesta i en skog, framför allt ormar och björnar, skalbaggar och larver. Hav är däremot riktigt nice. Särskilt nice är det att fara ut till någon ö och läsa en bok.

Vad gör dig ledsen?
Ledsen och ledsen. Inte ett öga är torrt när jag ser djurfilmer i stil med Hachiko… Men det är ju inte ledsen på riktigt, såklart. Något som gör mig upprörd, men som naturligtvis inte får mig att gråta av sorg, är främlingsfientlighet, egoism, klassamhället, konsumtionssamhället och att folk bryr sig så jävla mycket om pengar istället för om varandra och den lilla tid vi har på jorden. Folk som lever i traditionella könsroller, trivs med det och dessutom prackar på andra sina idéer gör mig också så frustrerad att jag nästan börjar gråta. Är jag på fest och alla tjejer står i köket och fnissar och frågar sig ”Undrar vad alla killarna pratar om i vardagsrummet nu. Hihi.”, då går jag fan hem. Hur kan man ens leva med en man om man tror att kvinnor och män är så olika? Ledsen på riktigt kan jag också bli, men det är privat.

Vad är det bästa du vet?
Min familj och vänner, såklart. Och katter.

Bosse

Tackar och bockar för utmärkelsen! 🙂 Det är så roligt att bli uppmärksammad. Jag väljer dock att inte skicka vidare till några fler bloggar, för det är så många som redan har fått. Men naturligtvis besöker jag många bokbloggar och det finns massor av bloggar som jag besöker regelbundet och tycker är kanonbra. Kolla in min länksida!


Kommentarer

2 svar till ”Liebster Blog Award”

  1. Profilbild för Lisa Jansson
    Lisa Jansson

    Grattis till utmärkelsen!!
    Väldigt söt katt på bilden, min lilla skrutt.

    1. Tack! Ja, han är söt, Bosse! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.