Sisterhood of the World Bloggers Award

Sisterhood of the World Bloggers AwardAnna med bloggen Med näsan i en bok har gett mig Sisterhood of the World Bloggers Award. Det innebär, förutom länk och uppskattning, att jag har fått 10 frågor att svara på. 🙂 Skojigt!

1. Vilken är den bästa bok du har läst i år?

Är lite frestad att svara Ru av Kim Thúy för jag blev helt tagen av språket och av berättelsen om att fly och hamna i ett nytt land. Det var verkligen en gripande bok! Samtidigt har jag läst Nyckeln i år och jag älskar Engelsforstrilogin, så jag vill gärna svara den avslutade delen i den här trilogin… Ja, och så tyckte jag ju hemskt mycket om Häxringarna, Kerstin Ekmans mästerliga bok om några kvinnor i ett stationssamhälle under förändring.

2. Vilken är den sämsta bok du läst i år?

Helt klart Den stulna romanen. Det var farligt nära att den förblev outläst… Det är en hopplöst tungläst bok om några kvinnor i Egypten. Det borde vara en intressant bok, men den gav mig noll och inget.

3. Vilken/vilka böcker önskar du dig i julklapp?

Jag vet inte riktigt! Men det vore lite kul att få något av årets Nobelpristagare, Patrick Mondiano, eller Liv Strömquists nya seriealbum, Kunskapens frukt .

4. Favoritläsplats?

Jag är inte så kräsen med läsplatser. Jag läser överallt, t.ex. i hissen eller medan jag lagar mat… Men jag säger nog sängen, för när jag läser innan jag ska sova så kan jag läsa som mest ostört.

5. Vad tycker du om ljudböcker?

Jag älskar ljudböcker! Jag lyssnar alltid på ljudböcker när jag är ute och springer och ofta när jag städar och fixar hemma. Jag tycker det är fantastiskt att få läsupplevelser samtidigt som jag pysslar med annat.

6. Vilken bok läser du nu och vad tycker du om den?

Just nu läser jag Véronique Olmis Vi var skapta för lycka. Det är en fluffig och lättläst historia om ett par som har en affär. Tycker om den, men har lite svårt att relatera till berättelsen. Jag läser också Donna Tartts tegelsten Steglitsan. Den handlar om Theo, som förlorar sin mamma i ett attentat. Jag har kommit ca 100 sidor in i berättelsen och tycker den är riktigt bra hittills. Jag önskar bara att den inte vore så lång… Jag lyssnar också på Låt vargarna komma, men jag har inte kommit in i den riktigt ännu. Den vann Stora ljudbokspriset i år, så jag har höga förväntningar i alla fall. 🙂

7. Har du någon favoritförfattare?

Jag har många favoritförfattare: Bodil Malmsten, Joyce Carol Oates, Jonas Hassen Khemiri och Hjalmar Söderberg är några av dem. Oates älskar jag för hennes berättelser om kvinnor i olika tuffa situationer. De övriga älskar jag främst för deras fantastiska förmåga att hitta de exakt rätta orden och att berätta berättelser mellan raderna. De skriver så lätt och luftigt att man bara forsar fram genom texten, samtidigt lyckas de få in mångbottnade och berörande berättelser.

8. Läser du en bok i taget eller slalomläser du?

Jag har alltid minst 3 böcker på gång samtidigt eftersom jag förutom en ”vanlig” bok (pappersbok eller bok på läsplatta) har en ljudbok och en e-bok i mobilen på gång samtidigt. Ofta har jag, utöver det, t.ex. ett seriealbum, en fackbok eller någon annan bok som man kanske inte vill plöja igenom på samma sätt som en vanlig roman. Ganska ofta dyker det upp 1-2 bokcirkelböcker som jag påbörjar lite parallellt för att försöka läsa ut dem i tid.. Det är inte ovanligt att det slutar med att jag har ca 8 böcker på gång.. Men jag försöker som sagt hålla nere antalet. 😛

9. Har du egna författardrömmar?

Absolut inte! Kan knappt tänka mig något hopplösare än att sitta ensam hemma hela dagarna och skriva och skriva. Det passar inte mig, särskilt inte eftersom jag har 0 tålamod.

10. Vad står högst upp på din önskelista till tomten?

Samma svar som alltid: jag vet inte! Jag har allt jag vill ha och behöver! 😮


Kommentarer

4 svar till ”Sisterhood of the World Bloggers Award”

 1. Svar: Jag gillade inte första Bridget Jones-filmen och sen tog det tretton år innan jag läste böckerna 🙂 Nu kommer det en tredje film, så jag kanske borde försöka se om den första filmen och även se tvåan, för att se om jag har ändrat uppfattning 🙂

  1. Jag tror nog att ettan kan vara värd att se om.. 🙂 Tvåan, däremot, kommer jag knappt ihåg.. :/
   När kommer filmen förresten? Har de övertygat Renée Zellweger om att spela Bridget igen? =)

   1. Det lät som att hon var klar för filmen, men jag har ingen aning om när den kommer ut å så!

    1. Okej. Kul! Jag gillar Zellweger, men det var länge sedan jag såg henne i någon film! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.