Oates har blivit klassisk

Novellix är aktuella med ett gäng nya noveller, den här gången skrivna av Sylvia Plath, Edgar Allan Poe, F. Scott Fitzgerald och Joyce Carol Oates. Temat är amerikanska klassiker. Jag tycker att det är lite roligt att Oates hamnar i den kategorin, för hon är ju i allra högsta grad levande och verksam, så hennes böcker kanske inte brukar räknas som klassiker. Men nog kommer de att bli klassiska. Vad nu en klassiker är för något… Jag vet fortfarande inte.

Oates är fantastisk. Jag har dock inte läst någon novell av henne.

En annan av titlarna är Det sällsamma fallet Benjamin Button. Jag visste inte att den berättelsen är en novell. Jag har sett den fantastiska filmen och hade ingen aning om att den är baserad på en kort, liten text. För visst måste det vara novellen filmen är baserad på? Har man lagt till något i filmen? Det måste man väl ha gjort..? Någon som vet?

Jättesnygga framsidor är det också! 🙂

Det sällsamma fallet Benjamin Button - F. Scott FitzgeraldNattsidan - Joyce Carol Oates


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

10 svar till ”Oates har blivit klassisk”

 1. Profilbild för Susanne

  Jag har läst novellen ”Where are you going, where have you been” av Oates. Jag tror att det var en av hennes första. Rekommenderas!

  1. Profilbild för Linnea

   Tack för tipset! 🙂 Finns den i någon novellsamling eller så? Känns som att den kan vara svår att få tag på annars.

  2. Profilbild för Once Upon a Time - En bokblogg

   Jag som var helt säker på att jag inte hade läst någonting av Oates inser nu att jag faktiskt har gjort det. För flera år sedan, i en litteraturkurs, läste jag novellen ”Where are you going, where have you been” 🙂

   1. Profilbild för Linnea

    Aha. Gillade du den? Jag har säkert läst uppemot 10 av Oates romaner. Hon är en av mina favoritförfattare.

 2. Profilbild för Linda

  Jag har inte läst noveller på många år! Börjar bli sugen på det nu när jag ser flera bloggare skriver om det.

  1. Profilbild för Linnea

   Ja, det är mycket noveller på bloggarna nu! Inspirerande!

 3. Profilbild för 23 minuter

  Jätte fina omslag! Jag visste inte att Benjamin Button var baserad på en novell, men va kul, jag gillade filmen så då kanske man ska läsa novellen också 🙂

  1. Profilbild för Linnea

   Jag vet inte hur det förhåller sig med novellen-filmen, men det låter onekligen som att filmen är baserad på en novell.. 🙂

 4. Profilbild för bloggbohemen

  Benjamin Button – en novell? Jag är mer än överraskad! Ser fram emot att läsa den novellen.

  1. Profilbild för Linnea

   Jag är också överraskad. Nästan så att jag måste läsa novellen så att jag får veta hur löst baserad filmen är på texten.. 🙂

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: