Vilja växa

Vilja växa - Peter PohlBoken Medan regnbågen bleknar handlar om Mikael och hans tragiska liv i Stockholms förorter på 50-talet. Det här är fortsättningen som tar vid precis där den förra boken slutade.

Micke är elva år och sommaren är slut. Han ska hem från sitt älskade sommarhem. Sommarhemmet är ett sorts kollo, där pojkar från skolan Södra latin får bo på somrarna.

Men vilket hem ska han till? Fosterföräldrarna Gerda och Rolf har skilt sig, men kommer de att ha honom kvar? Eller kommer han att bli mött vid kajen av någon från barnavårdsnämden?

I boken får man sedan följa Micke under fem år. Fem år av ständig kamp för att växa, bli något och vara någon. Fem år av ständiga svek från vännernas sida.

Boken var bra, precis som jag tycker att alla böcker av Peter Pohl, som jag hittills har läst, har varit, men det känns inte alls som att boken får ett slut. Någonting är det som gör att jag inte alls tycker lika bra om den här boken som jag gör om många av hans andra fantastiska böcker. Det borde finnas en fortsättning på den här boken som avslutar historien om Micke på ett snyggare sätt.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.