Filmer om Astrid

Jag läste att en film om Astrid Lindgren är på gång. Och med på gång så menar jag att det verkar finnas en idé om att göra en sådan här film. Enligt vad jag läst i SvD så finns inte ens finansiering för projektet. Nåväl. Det ska alltså bli en film som handlar om ungdomsåren och tiden innan Lindgren blev författare. Jag känner inte till särskilt mycket om Astrid Lindgren, ärligt talat, så det gjorde mig verkligen nyfiken att läsa om den här filmen. Om det finns material till att göra en film om åren innan hon blev känd, så måste hon verkligen ha levt ett spännande liv!

Tydligen är det även fler Astrid Lindgren-filmer på gång. Maud Nycander jobbar nu med en dokumentär. Det kan ju bli hur bra som helst! Palme-dokumentären, som hon regisserade tillsammans med Kristina Lindström, blev åtminstone mycket bra.

Bröderna Lejonhjärta - Astrid Lindgren Sagobok - Astrid Lindgren Pippi har julgransplundring - Astrid Lindgren, Ingrid Vang Nyman Mio, min Mio - Astrid Lindgren Alla mina barn - Astrid Lindgren Ronja rövardotter - Astrid Lindgren Dina brev lägger jag under madrassen - Astrid Lindgren, Sara Schwardt Tomten är vaken - Astrid Lindgren, Kitty Crowther


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.