Tematrio: Astrid

Tematrio - AstridHär blir det visst inte så mycket annat än Tematrio-uppdateringar, men det är å andra sidan kul att svara på dem. 🙂 Annars läser jag både böckerna om Alberte, Nattfåk samt en bok till kursen i franska, så jag har rätt mycket på gång! I lurarna har jag Herr Arnes penningar också och den är snart färdiglyssnad.

Nåväl. Den här veckan är temat Astrid Lindgren och det är ju fantastiskt kul, för här är en författare vars böcker alla svenskar har någon slags relation till. Ibland kan jag dock känna att det inte är böckerna som Lindgren är så uppskattad för, utan filmerna och TV-produktionerna. Det är nog färre än vad man kanske kan tro som faktiskt har läst Lindgrens böcker. Det jag har läst av henne valde jag att läsa i sena tonåren!

Berätta om tre böcker/serier/figurer/filmer ur Astrid Lindgrens värld som ni tycker extra mycket om.

Favorit är nog i alla fall Vi på Saltkråkan. Böckerna har jag inte läst, men TV-serien och filmerna har jag sett X antal gånger. Extra kul är det när man faktiskt själv är uppväxt på ställen där serien har spelats in. Sedan kan man ju aldrig sluta charmas av farbror Melker, som vill så väl, men misslyckas så ofta, Tjorven, Stina, med sin ”på min gata hemma i stan…”, Pelle och hans djur, lillgamla Malin… ALLA karaktärer. En himla mysig serie som vem som helst kan uppskatta och tycka är rolig!

En annan serie som jag har sett så att jag kan den utantill är Barnen i Bullerbyn. Den är nog egentligen inte lika rolig som Saltkråkan, men mysig och charmig är den. Bullerbyn är verkligen en liten idyll och även sådana som jag, som typ kvävs på landsbygden, älskar att se livet på landet, med lammen, kattungarna…

En bok borde jag också nämna såklart. Jag väljer Bröderna Lejonhjärta för att den är spännande, vacker och fantastisk. Det är en favoritbok! Och nä, filmen är inte lika bra som boken, inte på långa vägar, både för att en del av skådespelarna är dubbade och kanske också för att Katla är så ful. Hehe. Men boken! Läs den!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.