Lättillgänglig fan fiction

Jag såg att Amazon har lanserat ett publiceringssystem för så kallad fan fiction, d.v.s. berättelser baserade på karaktärer och/eller miljöer från andra berättelser. Smart drag. En del fan fiction (läs: Femtio nyanser av honom) har ju blivit extremt lyckosamma… Med det här publiceringsverktyget säkerställs det att både författarna och de som äger rättigheterna till originalberättelserna får sin del av kakan (jag visste i och för sig inte att det är något slags intrång att skriva nya berättelser baserade på karaktärer och miljöer från andra böcker; hur nyskapande kan man vara liksom?).

Femtio nyanser av honom - E L James

Jag funderar på vilken fan fiction jag skulle kunna tänka mig att läsa och tror nog att det finns en och annan fantasyserie som skulle kunna broderas ut lite mer. Det finns ju karaktärer i både Harry Potter och i Engelsforstrilogin som man skulle vilja känna lite närmare, t.ex.


Kommentarer

2 svar till ”Lättillgänglig fan fiction”

  1. Min systerdotter läser nästen enbart fanfiction (Harry Potter) och hon tycker att det är jätte bra. Hon berättade om olika händelser om Harrys föräldrar och ett annat tillfälle där Harry råkar ut för en olycka m.m. Jag frågade om det inte fanns någon dålig fanfiction, men hon hade inte läst någon i alla fall. 🙂 Men hon läste endast de som många andra läst och tyckt varit bra, typ 400 andra innan.

    1. Kul att höra! För mig är fan fiction något väldigt nytt, men jag har lite sådär ovetandes läst en bok som man väl måste betrakta fan fiction (Gregorius, som är baserad på klassikern Doktor Glas). Man kanske borde läsa mer! 😉 Just Harry Potter känns ju väldigt tacksamt att spinna vidare på. 🙂 Är det någon speciell sida där man hittar just HP-fanfiction?

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.