Bloggare med böcker

En och annan bloggare, och nu syftar jag inte på bokbloggare i första hand, skriver böcker. Själv läste jag UnderbaraClaras inspirerande stil- och pysselbok UnderbaraClaras garderob tidigare år. Blondinbella är en annan ”storbloggare” som har skrivit flera böcker, nu senast Economista tillsammans med Pingis Hadenius. Blondinbella och hennes ekonomkompis inspirerar inte mig, tvärtom, så jag kommer inte att läsa vare sig den hurtiga ”drick mindre latte, spara pengar”-boken eller någon av de tidigare böckerna, där Blondinbella skriver om sig själv. Det räcker med att titta in på bloggen nu och då så har jag fått min årsdos av unkna värderingar, världsfrånvänd verklighetsuppfattning och annonser, förklädda till inlägg.

Economista - Isabella Löwengrip, Pingis HadeniusUnderbaraClaras garderob - Clara Lidström, Anna Lidström

En bloggare som alldeles snart är aktuell med en skönlitterär bok är Sandra Beijer, vars blogg jag verkligen följer. Bloggen följer jag för att Sandras klädstil är så sjukt inspirerande och snygg, och för att hon skriver och fotar så bra. Jag tror absolut att hennes kommande ungdomsbok är läsvärd och välskriven. Titeln är Det handlar om dig. Roligt att det finns bloggare som verkligen lägger krut på själva skrivandet. Att Blondinbella får ge ut böcker beror ju knappast på de nyskapande idéerna eller den skarpa pennan utan på att hon är kändis. Tror mer på Beijers bok, om jag säger så.

20130920-093845.jpg


Kommentarer

11 svar till ”Bloggare med böcker”

 1. […] ett tag sedan skrev jag om ”storbloggare” som också ger ut böcker. Glömde att nämna att en annan av mina favoritbloggare, Emmas vintage också har skrivit/fotat en […]

 2. Tror också jag avstår från Blondinbella. Unkna värderingar som sagt! 🙁 Dock tror jag att det kommer bli allt vanligare att människor blir kända genom sina bloggar och tack vare det kommer in på andra banor. Som UnderbarClara. Inga unkna värderingar där inte! 🙂 Måste nog bläddra mig igenom hennes bok (böcker) snart!

  1. Ja, absolut kommer bloggarna fortsätta att vara en språngbräda till annat. Det behöver inte nödvändigtvis vara negativt.. 🙂 Men personligen tycker jag att Blondinbella och hennes konservativa idéer om könsroller etc. är rätt så tröttsamt, så jag hade gärna sett att hon getts mindre utrymme för sina böcker och andra projekt…

   Jag gillade verkligen UnderbaraClaras garderob. Blev faktiskt sugen på att skaffa hennes pysselbok också. Trots att jag har tummen mitt i handen och inte kan pyssla.. 😉

 3. Jag måste läsa Beijers bok! 🙂

  1. Jag kommer nog också att läsa den, förr eller senare. 🙂

 4. Är oxå nyfiken på Sandras bok, gillar hennes blogg så det är kul att hon har skrivit en bok 🙂

  1. Ja, jättekul är det! Är riktigt nyfiken. 🙂

 5. Jag följer bara bokbloggar numer,,kanske borde man titta in på något annat, risk för att bli insnöad ju
  Mia

  1. Men det är bokbloggarna som är de bästa! 😉

 6. Jag har aldrig tittat in på Blondinbellas blogg!

  1. Då har du inte missat något heller. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.