Slumpen och Bålberget

Den här veckan har börjat med en konferens i Uppsala, vilket ungefär är mina gamla hemtrakter. Tanken var att åka hit på söndagen, men när en tjänsteresa till Frankrike dök upp lite smått hastigt och lustigt så blev det plötsligt ganska lämpligt att mellanlanda hos mina föräldrar utanför Uppsala hela helgen. Av en ren slump upptäckte jag att en av mina nära barndomsvänner, som bor i Stockholm normalt sett, också var i trakten. Och han upplyste mig om att det var dags för litteraturfestival i vår gamla hembygd och föreslog att vi skulle gå. Jag hade verkligen noll koll på att festivalen var just nu. Som av en slump visade det sig att en av talarna var Therese Söderlind, aktuell med Vägen mot Bålberget, som jag av en händelse läser för tillfället.

Så blev min helg, som jag först var lite missnöjd över att inte kunna spendera hemma  i Umeå, inte så rackarns tokig ändå. Söderlinds seminarium var hemskt intressant och hon talade engagerat om hur berättelsen kom till henne. Jag vill bara läsa, läsa, läsa. Men det har jag inte tid med..

Vägen mot Bålberget - Therese Söderlind


Kommentarer

5 svar till ”Slumpen och Bålberget”

  1. […] dyker visst upp överallt… ;)), Mustafa Can och Therése Söderlind, som ju hade ett så bra seminarium i höstas att jag verkligen har höga förväntningar på hennes sommarprogram. Martina Haag, vars vinter- […]

  2. Lyssnade på henne på bokmässan och är också jättesugen på att läsa boken!

    1. Kul! Jag gillar den hittills. 🙂
      Jag var lite inne på att föreslå den som bokcirkelbok, men nu har jag ju redan börjat läsa.. 😉

  3. Ibland så har livet en förmåga att göra vad det tycker är bäst 🙂

    1. Ja, det är väl så. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.