Dags att lämna bokförslag

Så blev det min tur att föreslå bokcirkelböcker. 🙂 Vi turas om att lämna tre bokförslag, där de enda kraven är att böckerna ska finnas tillgängliga som pocket (eller åtminstone finnas i överflöd på bibblan, som med Dumskallarnas sammansvärjning) och sedan följer en omröstning. Det var egentligen min tur att föreslå böcker i oktober/november, men eftersom jag har varit så upptagen med jobbgrejer så ville jag byta bort min tur. Det är ju roligt om man kan vara närvarande när man diskuterar den bok man själv har föreslagit, liksom…

Det finns inga direkta krav på bokförslagen, som sagt, men för mig själv har jag ändå tänkt att det är rimligt att begränsa så att det inte är en bok som är för tjock eller för tunn. Tunna böcker kan man inte alltid diskutera i timtals, tänker jag, och tjocka böcker tycker jag själv kan vara mastigt att hinna med att läsa på fem veckor. Vidare tänker jag att novellsamlingar, serier, reportageböcker, fakta, essäer och poesi kanske inte heller riktigt funkar på en bokcirkel där man läser skönlitteratur. Samma sak med böcker som är del i en serie. Det diskvalificerar en och annan av de böcker jag har på tur att läsa.

Nåväl. Eftersom jag har haft som önskan att läsa sådant jag redan har hemma så fastnade jag till slut för dessa förslag. :

Berättelsen om Pi – Yann Martel
Förr eller senare exploderar jag – John Green
Mörk jord – Belinda Bauer

Berättelsen om Pi - Yann MartelFörr eller senare exploderar jag - John GreenMörj jord - Belinda Bauer


Kommentarer

2 svar till ”Dags att lämna bokförslag”

  1. Jag har läst alla tre och det finns en del att diskutera i samtliga 🙂

    1. Låter bra. 🙂 Vilken tyckte du bäst om då? 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.