Tematrio: Elisabeth

TematrioLyran med Lyrans noblesser och Tematrio heter Elisabeth, precis som jag. I mellannamn alltså. 😉 Med anledning av Elisabeth-dagen 19/11 så har Tematrio tema Elisabeth. Berätta således om tre böcker skrivna av eller innehållande en Elisabeth (smeknamn och annan stavning godkännes så klart! Om ni är trötta på namnet Elisabeth kan ni gärna använda ert eget namn i stället!

Jag tror jag tömde ut hela mitt förråd av böcker av/om Elisabeth förra året när det var samma trio… Så i år riktar jag in mig på smeknamn.

Liza Marklund är en författare som jag inte har läst så mycket, men Gömda och Asyl har jag i alla fall tagit mig igenom. Tyckte de var bra när det begav sig, men idag vet jag inte om jag hade velat läsa dem egentligen.

En av årets första utlästa böcker blev Karmamailen, en deckare skriven av Eva-Lisa Dezmin. Spännande och annorlunda bok!

I Stallkompisarserien, min barndoms favorithästböcker, heter en av huvudpersonerna Lisa. Hon är den seriösa och ordningsamma av de tre vännerna som böckerna kretsar kring. Lite som mig! 😉

Svår trio denna gång! Men fick ihop några Lisor i alla fall. Trodde det skulle vara lättare att hitta, men tydligen är det inget vanligt namn hos vare sig författare eller karaktärer?


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Elisabeth”

  1. Profilbild för Åsa m r
    Åsa m r

    Selma Lagerlöf hade ju Elisabeth Dohna i ”Gösta Berlings saga”. Har du läst den? Jag läste den för över 20 år sedan. Kanske dags för en omläsning.

    1. Den har jag läst, men jag har inte så många minnen av den. Älskar många av Lagerlöfs böcker, men Gösta Berlings saga förstod jag mig inte på.. 😮

  2. Av Liza marklund har jag läst alla böcker och hennes nya står här och väntar på att bli läst. Dena andra två har jag däremot inte hört talas om.

    1. Vilken är din favorit bland Liza Marklunds böcker då? 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.