Tematrio: Elisabeth

TematrioLyran med Lyrans noblesser och Tematrio heter Elisabeth, precis som jag. I mellannamn alltsĂ„. 😉 Med anledning av Elisabeth-dagen 19/11 sĂ„ har Tematrio tema Elisabeth. BerĂ€tta sĂ„ledes om tre böcker skrivna av eller innehĂ„llande en Elisabeth (smeknamn och annan stavning godkĂ€nnes sĂ„ klart! Om ni Ă€r trötta pĂ„ namnet Elisabeth kan ni gĂ€rna anvĂ€nda ert eget namn i stĂ€llet!

Jag tror jag tömde ut hela mitt förrĂ„d av böcker av/om Elisabeth förra Ă„ret nĂ€r det var samma trio… SĂ„ i Ă„r riktar jag in mig pĂ„ smeknamn.

Liza Marklund Àr en författare som jag inte har lÀst sÄ mycket, men Gömda och Asyl har jag i alla fall tagit mig igenom. Tyckte de var bra nÀr det begav sig, men idag vet jag inte om jag hade velat lÀsa dem egentligen.

En av Ärets första utlÀsta böcker blev Karmamailen, en deckare skriven av Eva-Lisa Dezmin. SpÀnnande och annorlunda bok!

I Stallkompisarserien, min barndoms favorithĂ€stböcker, heter en av huvudpersonerna Lisa. Hon Ă€r den seriösa och ordningsamma av de tre vĂ€nnerna som böckerna kretsar kring. Lite som mig! 😉

SvÄr trio denna gÄng! Men fick ihop nÄgra Lisor i alla fall. Trodde det skulle vara lÀttare att hitta, men tydligen Àr det inget vanligt namn hos vare sig författare eller karaktÀrer?


Publicerat

i

av

Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Elisabeth”

 1. Profilbild för Lena

  Av Liza marklund har jag lÀst alla böcker och hennes nya stÄr hÀr och vÀntar pÄ att bli lÀst. Dena andra tvÄ har jag dÀremot inte hört talas om.

  1. Profilbild för Linnea

   Vilken Ă€r din favorit bland Liza Marklunds böcker dĂ„? 🙂

 2. Profilbild för Åsa m r
  Åsa m r

  Selma Lagerlöf hade ju Elisabeth Dohna i ”Gösta Berlings saga”. Har du lĂ€st den? Jag lĂ€ste den för över 20 Ă„r sedan. Kanske dags för en omlĂ€sning.

  1. Profilbild för Linnea

   Den har jag lĂ€st, men jag har inte sĂ„ mĂ„nga minnen av den. Älskar mĂ„nga av Lagerlöfs böcker, men Gösta Berlings saga förstod jag mig inte pĂ„.. 😼

LĂ€mna gĂ€rna en kommentar! 🙂

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske Àven Àr intresserad av...

%d