Testar det här med läslampa

Jag har skaffat en läslampa! Alltså, en lampa som man kan sätta fast på sin bok så att man kan läsa om kvällarna och förhoppningsvis inte störa sin sovande partner. Vet inte varför jag inte skaffat en för länge sen, med tanke på att jag aldrig har ro att läsa mer än typ 5 min i sträck på dagtid och på kvällarna känns det lite oschysst att ha igång en lampa som är som en strålkastare rakt i ansiktet på killen.. Eventuellt kunde jag läsa e-bok på mobilen, i och för sig, men jag vill inte ha mobilen så nära när jag sover och inte surfplattan heller, för den delen; den är dessutom lite väl tung att hålla i.

Jag satsade på en pryl som är söt snarare än funktionell. :p En strategi jag ofta tillämpar… Tyvärr sitter den inte fast på min läsplatta, vilket man kanske kunde ha undersökt innan man slog till.. Dock fyller den sin funktion så länge man läser pappersböcker, så jag kör nog på den ett tag och om det funkar tillräckligt bra så köper jag nog en till lampa som också håller sig kvar på plattan. Några tips på bra lampor till detta?

Läslampa

Jag är inne i en riktig bokslukarperiod nu, för övrigt. Sådant som händer när man lämnar en dryg kurs bakom sig. Vill bara läsa, läsa, läsa! Dag som natt! Kanske kommer jag ångra denna pryl som möjliggör det sistnämnda. 😉


Kommentarer

7 svar till ”Testar det här med läslampa”

  1. Har använt sönder min boklampa. Den var guld värd när lilleman haft perioder när han vägrat sova utan att en av oss legat bredvid. Om man inte vill sova klockan åtta vill säga! Men kan man läsa är det ju bara finfint! 🙂

    1. Så praktiskt med lampa i de situationerna! 🙂 Ibland undrar jag vad alla icke-läsare gör i liknande situationer.. 😉 som bokälskare är ingen dödtid bortkastad..

  2. […] Jag köpte ju en bokpryl så sent som här om veckan, nämligen en läslampa. Har använt den en hel del redan, faktiskt. Min kille tyckte nog att den var ytterligare ett bevis på att jag är en stor bokknarkare… Men hallå. Klart man har en liten lampa i väskan ifall det är mörkt och man får ett stort sug att läsa!! […]

  3. Vilken söt lampa! Jag har bara sett mindre fina varianter, den där var tokfin!

    1. Tack, jo, den är söt, men lite.. opraktisk.. 😛 Gillar den än så länge ändå!

  4. Den var söt! Var köpte du den? Jag fick en lampa ihop med min letto, älskar den men batteriet tar slut rätt så fort:(.

    1. Praktiskt att ha lampa direkt på plattan. Jag har sett en del modeller med läslampa och det var faktiskt det som inspirerade mig att köpa en läslampa till slut.. Tyvärr funkar den ju inte på plattan.. Men, men.. 😛 Hoppas batteriet håller längre i min lampa. :/ Det är en led, så jag hoppas den inte drar så mycket ström.. Jag hittade den på coolstuff.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.