Bokliga julklappstips, del 1

Om ni frågar mig så finns det få saker som är så roliga att få som hårda klappar, innehållandes böcker! Det kluriga med böcker är ju dock, tyvärr, att bokmalen är svår att överraska med en bok. Risken finns ju att 1) boken redan är läst 2) inte uppskattas av den kräsne. Det andra kluriga med att ge bort böcker är att mottagaren kanske inte ens är speciellt intresserad av att läsa (svårt att förstå, jag vet, men en del människor läser inte böcker!!). Så, när jag satte mig ner och funderade på boktips till den som vill ge bort böcker i jul, så började det stå rätt still…

Däremot har jag en del tips på bokrelaterade prylar!

En läslampa t.ex! Jag har god nytta av min. Min kille somnar nästan alltid före mig och då passar jag på att smygläsa lite på kvällarna. Jag har nog inte den mest praktiska varianten, men… Den är ganska söt i alla fall! Min är från Coolstuff, om någon undrar.

Tjusiga bokmärken är också roligt att ha. Jag har en superfin med inskription! Den har jag fått i present, så jag vet inte var man får tag på något liknande. Utöver den har jag en mängd andra varianter också.. Och det är ju tur, för jag har nästan alltid 3+ böcker på gång samtidigt… 😉

Läslampa och bokmärken

Bokstöd är egentligen överflödiga för bokmalen, för förmodligen finns det så många böcker att bokhyllorna sprängs och det inte behövs något bokstöd som håller uppe böckerna.. 😉 Men om det mot förmodan skulle behövas ett stöd, så finns det galet många fina. Själv har jag en enkel uggla från Åhléns. Skulle dock inte tacka nej till den här taxen från Ellos eller den här pingvinen från Svenssons i Lammhult (om jag hade behövt någon, men det gör jag inte :o):

Bokstöd

Bokhyllor är kanske en knäpp sak att ge bort. Det är ju inte säkert att det finns plats för en sådan. Men låt oss säga att det gör det. I sådant fall tycker jag att Selfshelf är rolig. Och Bokomaten! Praktisk pryl… Jag skulle behöva en sådan, så kanske det inte blev så många böcker som förblev outlästa år efter år.. 😮

Bokomat Selfshelf

Sedan finns det ju typ oändligt många bokprylar där ute för den som vill vara nördig. Penguins bokmuggar är förmodligen mer sålda än böckerna själva 😉 Men fina är de! Vet ej var de finns att köpa i Sverige, dock.

Penguin mug set

Jag skulle heller inte tacka nej till någon av dessa smycken (från The literary gift company; ett brittisk företag, som jag faktiskt inte har testat att köpa från).

Banned books bracelet Classic Penguin book ring

Feelgoodbibliotekarien har förresten en svensk shop med bokprylar, Bokbutiken!Här finns det också potentiella julklappar till boknörden! Som tröjor och muggar med boknördiga tryck.

Kuddöverdrag Ord Mugg Hyssj


Kommentarer

8 svar till ”Bokliga julklappstips, del 1”

 1. […] skulle kunna tänka dig att ge bort! och det känns som att jag täckte upp det ganska väl i mitt julklappsinlägg som kom några dagar innan. Den här veckan är det tema bokklappar: Vad önskar ni er? Eller vad […]

 2. jag blev sugen på att införskaffa en bokomat och en liten läslampa.
  Tack för tipsen

  1. Jag gillar också bokomaten. Kul att du gillade tipsen! 🙂

 3. Jag skulle vilja ha Bokomaten!

  1. Den ser onekligen fiffig ut! 🙂

 4. Glömde visst mitt namn, suck. Det är jag som vill ha armbandet;).

  1. Jag tycker också det är ett tjusigt armband! 🙂 Lagom nördigt! 🙂

 5. Profilbild för
  Anonym

  Åh, armbandet skulle jag vilja ha!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.