Tematrio: En deckare i påsk?

Tematrio: PåskkrimTematrio handlar den här veckan om deckare: Vilka är dina tre favoritdeckare? Presentera en bok, författare eller romanfigur.

Jag inledde faktiskt min påskledighet med att lyssna på en riktigt bra deckare: Mörka platser av Gillian Flynn. Spännande och bra skrivet om en kvinna vars mamma och systrar blev mördade för 25 år sedan. Brodern, Ben, blev dömd för seriemordet, men nu kommer tvivlet på att han verkligen är skyldig. Flynn skriver väldigt bra om de sjaskiga miljöer och fattiga människor som sökandet leder till.

En annan bra deckare som jag läst i år är Mörk jord (mycket mörker nu…), där en pojke börjar brevväxla med en seriemördare. Pojkens morbror föll nämligen offer för mördaren, men kroppen hittades aldrig. Nu tror pojken att om han bara hittar kroppen så kommer det leda till att hans mormor blir gladare och att familjen kommer att bli en riktig familj. Naturligtvis är det han ger sig in i livsfarligt, för när seriemördaren förstår att det är en pojke som skriver brev till honom så bestämmer han sig för att rymma… Det är en spännande bok, men mer fint skrivet om hur brott märker flera generationer, än en pusseldeckare.

Som tredje bok tar jag det enda jag läst (hittills) av Agatha Christie: Mordet på Orientexpressen. Jag är helt klart sugen på att läsa mer av denna deckardrottning.

 


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: En deckare i påsk?”

  1. Den där Mörk Jord är jag nyfiken på! De andra du föreslår kan jag bara hålla med om!

    1. Jag kan verkligen rekommendera Mörk jord! Vi läste den i bokcirkeln och alla tyckte att den var bra. 🙂

  2. Gillar Gillian Flynns deckare. Har läst både Mörka platser och Gone Girl. Mörk jord och två böcker till av Belinda Bauer har jag stående i bokhyllan. Hoppas hinna läsa dem snart!

    1. Jag ska läsa Gone girl så småningom! 🙂 Belinda Bauer kan jag verkligen rekommendera.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.