Två filmatiseringar att se fram emot

En av årets bästa deckare tycker jag är Gillian Flynns Mörka platser, som handlar om Libby Day, som förlorat nästan hela sin familj i brutala mord. Hennes bror sitter inne, dömd för dådet. Men är han skyldig? Jag tyckte det var en mycket spännande och välskriven deckare och jag planerar att lyssna på Gone girl, av samma författare, så fort jag lyssnat klart på den ljudbok jag lyssnar på just nu.

Jag såg nyligt att både titlarna filmatiseras just nu och kommer på amerikanska biografer i höst. Åtminstone Gone girl kommer också till Sverige (premiär 3/10 på SF). Kul, men inte särskilt oväntat. Det känns som att de flesta bra eller halvbra deckare filmatiseras. Genren är väl tacksam att filmatisera kan man ju tänka, med tanke på hur poppis den är. Hoppas filmerna blir bra! Det finns ju tyvärr inga garantier, även om boken är bra… 😮

Mörka platser - Gillian Flynn Gone girl - Gillian Flynn


Kommentarer

8 svar till ”Två filmatiseringar att se fram emot”

 1. Åh, jag måste läsa böckerna innan:).

  1. Ja, gör det! 🙂 Eller, ja, jag har ju bara läst Mörka platser ännu, men den kan jag åtminstone rekommendera. 🙂

 2. Mörka platser har jag läst och skulle verkligen vilja se som film, för det var en bok som rörde runt rätt rejält i min hjärna!

  1. Samma här!

 3. det skulle kunna bli bra, men några garantier har man ju aldrig. ofta är det ju så att böckerna är bäst

  1. Ja, oftast är ju böckerna bäst. Ibland ser jag filmatiseringar av böcker jag inte har läst och då känns det ofta att det är just en filmatisering av en bok och att det är något som saknas.. Jag tror att man måste våga gå ifrån boken ganska mycket om det ska bli en bra film. Fast då gör man kanske läsarna besvikna å andra sidan.. Det är svårt det där!

 4. Låter intressant. Hoppas de gör dem bra då för böckerna var verkligen otroligt bra!!

  1. Jag hoppas jag med! Men tyvärr blir filmatiseringar sällan lika bra som böckerna.. :/

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.