Tematrio: USA

Tematrio - USAImorgon firar USA sin nationaldag, så det är ju väldigt passande att Tematrio handlar om just USA den här veckan: Berätta om tre läsvärda amerikanska böcker! Jag tänkte ta tre bra böcker som jag läst nyligt.

Den osynliga bron är en av mina favoriter från året. Den är skriven av Julie Orringer, som är amerikanska, men den utspelar sig faktiskt i Europa under Andra världskriget. Gripande bok! Lite för tjock, men fortfarande bra! Mycket bra, till och med.

En av årets bästa deckare är Mörka platser av Gillian Flynn. Det är en väldigt… mörk bok. Handlingen kretsar kring Libby, som förlorade nästan hela sin familj i ett brutalt mord. Brodern har sedan dess suttit i fängelse, dömd för dådet. Men är han skyldig?

Som trea tar jag en bok av en av mina stora favoritförfattare och också en av förra årets bästa böcker: Änkans bok av Joyce Carol Oates. Otroligt fin och utlämnande bok om att bli änka. När man läser den får man känslan av att man får ta del av ett stort förtroende. Så himla vacker bok!


Kommentarer

6 svar till ”Tematrio: USA”

  1. Åhh, Gillian Flynn skulle jag tagit med i min trio, den var så bra!

    1. Håller med! 🙂 Läst någon mer av hennes böcker? Jag ska lyssna på Gone girl snart.

  2. Jag har inte läst Flynn, borde jag alltså göra det? Är det en deckare?

    1. Helt klart värt att testa! Jag är kräsen när det gäller deckare, men Mörk jord tycker jag var bra! 🙂

  3. Gillian Flynn skriver verkligen bra. Ser så fram emot ytterligare en bok i svensk översättning som kommer i höst!

    1. Ja, jag gillar! Ska börja lyssna på Gone girl snart. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.