Ny Murakami, det ser man på framsidan

Det har kommit en ny roman av Haruki Murakami på svenska. Jag läste lite för många Murakamiböcker under en period och behövde ta en lång paus, men sedan läste jag Fågeln som vrider upp världen i somras och tyckte att den var riktigt, riktigt bra, så nu är jag på banan igen och redo för fler. Läser gärna den nya, Den färglöse herr Tazaki, snart. Den lär också vara lite mer i stil med Norwegian wood, som jag tycker är Murakamis bästa och där det inte är lika mycket fantasi och övernaturligt som i hans övriga romaner.

Jag måste för övrigt passa på att att berömma formgivningen. Är det samma formgivare till alla förresten? Det känns ju lite så, men..? Murakamis böcker är så enkla och fina och man känner igen författaren direkt. Den nya är inget undantag.

Den färglöse herr Tazaki - Haruki MurakamiSputnikälskling - Haruki Murakami Norwegian wood - Haruki Murakami Vad jag pratar om när jag pratar om löpning - Haruki Murakami Kafka på stranden - Haruki Murakami Elefanten som gick upp i rök - Haruki Murakami Fågeln som vrider upp världen - Haruki Murakami

Kattungar gillar också Murakamiböcker, visste ni det? Åtminstone är sådana böcker kul att stänka ned.

Vatten på Murakami


Kommentarer

5 svar till ”Ny Murakami, det ser man på framsidan”

 1. […] Jag har sett att flera romaner av John Ajvide Lindqvist har fått nya framsidor. Nu är de i samma stuk som hans två senaste, Himmelstrand och Rörelsen. Jag gillar framsidorna! De passar bra för hans psykologiska skräckromaner och så gillar jag när man direkt känner igen vem som har skrivit boken. Murakamis böcker är några andra bra exempel på böcker som man har lyckats paketera i en bra form, som genast känns igen. […]

 2. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Kul med en ny! Jag har nog läst alla hans tidigare böcker, mycket speciella och omtyckta av mig. Oh lilla Bosse……. Så gullig!

  1. Då får du se till att läsa den nya då!
   Ja, han är söt Bosse, men jag tror du har glömt lite hur.. intensiv han var när han var liten.. 😉

 3. Jag har Fågeln som vrider upp världen i bokhyllan. Har tänkt läsa den länge, men det har inte blivit av ännu.

  1. Har du läst något annat av Murakami då? Han är väldigt speciell.. Och bra! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.