Tematrio: Vänskap

Tematrio - VänskapDen här veckan uppmanar Tematrio till att berätta om tre böcker om vänskap.

Jag läste en riktig höjdare i genren här om dagen: Grand final i skojarbranschen är en riktigt rolig bok, med många blinkningar till författarens, Kerstin Ekmans, författarskap, men framför allt är den en riktigt fin bok om vänskapen mellan en känd författare och hennes spökskrivare….

Vänskapsskildringen i fantasyserien Engelsforstrilogin tycker jag också är en riktig höjdare. Boken kretsar kring tonåringar med helt olika bakgrunder och status i klassrummet. När de inser att de är häxor inser de att de också måste samarbeta med varandra, trots att de i en normal situation knappast hade sett åt varandra. Spännande vinkling!

Som tredje bok väljer jag Drömhjärta. Boken kretsar kring två barndomsvänner på Kuba. Den ena flyttar med sin familj till USA och den andra blir kvar. Deras vägar kommer dock att korsas igen. Fin och intressant bok om Kuba. Faktiskt så bra skriven att man kan ha lite överseende med allt kärlekstrams och all överdriven beskrivning av USA som de ultimata och mest framstående landet i världen, på alla fronter…


Kommentarer

8 svar till ”Tematrio: Vänskap”

 1. Kanske dags att återupptäcka Ekman…

  1. Jamen det tycker jag! Vilka böcker har du läst? Jag har många kvar att läsa, för jag har inte upptäckt henne förrän ungefär nu..!

 2. Engelfors-trilogin har jag påbörjat. Skall snart ta mig an del två!

  1. Riktigt bra böcker! Själv ser jag fram emot filmatiseringen av Cirkeln.. 🙂

 3. Det var ett tag sen jag läste Ekmans bok men jag minns att jag gillade den. 🙂

  1. Kul! Känns som att den överlag har fått strålande kritik. 🙂

 4. Jag är väldigt sugen på att läsa Ekmans bok. Hon är en av mina favoritförfattare så vet inte riktigt varför jag inte läst den ännu. 🙂

  1. Gillar du Ekmans andra böcker så törs jag nog lova att du kommer gilla denna! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.