Tematrio: Sverige

Tematrio - FlaggdagenDen hĂ€r veckan handlar Tematrio om Sverige! Det har ju faktiskt varit nationaldag. 🙂 Jag lĂ€ser ju vĂ€ldigt mycket svenskt, sisĂ„dĂ€r 3 böcker av 4 eller sĂ„… För att begrĂ€nsa mig nĂ„got sĂ„ tĂ€nkte jag ta fyra favoriter frĂ„n Ă„ret!

En riktigt bra bok, som jag lÀste i pÄskas, Àr HÀxringarna av Kerstin Ekman. Det Àr en ovÀntat rolig bok om livet runt förra sekelskiftet. I boken fÄr vi följa nÄgra kvinnor och deras livsöden. Tyckte boken var helt fantastisk och glÀds mycket Ät att det finns en fortsÀttning!

En lĂ€ttsam och fin bok som jag lĂ€ste tidigare i Ă„r Ă€r Min mormor hĂ€lsar och sĂ€ger förlĂ„t av Fredrik Backman, mer kĂ€nd som författare av dundersuccĂ©n En man som heter Ove. Jag tycker Mormor hĂ€lsar…-boken Ă€r snĂ€ppet bĂ€ttre, faktiskt! I den fĂ„r vi följa Elsa, som har förlorat sin mormor och nu pĂ„ egen hand Ă€r pĂ„ en slags skattjakt som mormodern arrangerade innan hon gick bort. Den kommer att leda till mĂ„nga riktiga original i huset.

Som tredje bok tar jag Nyckeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Det Ă€r den avslutande delen i den fantastiskt fina Engelsforstrilogin. Fantasy, livet i en bruksort och pĂ„ pricken fĂ„ngat tonĂ„rsliv… Otroligt bra böcker!


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Sverige”

  1. Profilbild för Lena

    LÀste En man som heter Och vill verkligen lÀsa resten av Backmans böcker. Har köpt Min mormor hÀlsar och sÀger förlÄt. Har Àven lÀst första delen av Engelfors trilogin. VÀldigt bra!!

    1. Profilbild för Linnea

      LĂ„ter bra! 😀 Det verkar som att du flesta gillar de hĂ€r böckerna – kul nĂ€r alla Ă€r överens! 🙂

LĂ€mna gĂ€rna en kommentar! 🙂

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske Àven Àr intresserad av...

%d bloggare gillar detta: