Tematrio: Sverige

Tematrio - FlaggdagenDen här veckan handlar Tematrio om Sverige! Det har ju faktiskt varit nationaldag. 🙂 Jag läser ju väldigt mycket svenskt, sisådär 3 böcker av 4 eller så… För att begränsa mig något så tänkte jag ta fyra favoriter från året!

En riktigt bra bok, som jag läste i påskas, är Häxringarna av Kerstin Ekman. Det är en oväntat rolig bok om livet runt förra sekelskiftet. I boken får vi följa några kvinnor och deras livsöden. Tyckte boken var helt fantastisk och gläds mycket åt att det finns en fortsättning!

En lättsam och fin bok som jag läste tidigare i år är Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman, mer känd som författare av dundersuccén En man som heter Ove. Jag tycker Mormor hälsar…-boken är snäppet bättre, faktiskt! I den får vi följa Elsa, som har förlorat sin mormor och nu på egen hand är på en slags skattjakt som mormodern arrangerade innan hon gick bort. Den kommer att leda till många riktiga original i huset.

Som tredje bok tar jag Nyckeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Det är den avslutande delen i den fantastiskt fina Engelsforstrilogin. Fantasy, livet i en bruksort och på pricken fångat tonårsliv… Otroligt bra böcker!


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Sverige”

  1. Läste En man som heter Och vill verkligen läsa resten av Backmans böcker. Har köpt Min mormor hälsar och säger förlåt. Har även läst första delen av Engelfors trilogin. Väldigt bra!!

    1. Låter bra! 😀 Det verkar som att du flesta gillar de här böckerna – kul när alla är överens! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.