Tematrio: Ungdomsböcker

TematrioDen här veckan handlar Tematrio om ungdomsböcker: Berätta om tre bra ungdomsböcker!

Eftersom jag är vuxen 😉 så läser jag faktiskt inte så många ungdomsböcker längre, men Engelsforstrilogin har jag verkligen fallit pladask för. Det är böcker att känna igen sig i, för författarna har på pricken lyckats hitta karaktärer som liknar de man känner igen från sin egen skoltid… Ja, och så är det spännande fantasy också! 😉 Första boken heter Cirkeln och nu längtar, längtar, längtar jag efter sista delen i trilogin: Nyckeln, som släpps om typ 10 dagar.

En bok som kanske i första hand riktar sig till lite yngre ungdomar är den finfina boken Undret, som handlar om August och hans första tid i skolan. Han har undervisats i hemmet eftersom hans föräldrar vill skydda honom och är rädda för att andra ska behandla honom illa eftersom han ser annorlunda ut.

En annan ungdomsbok som nog funkar bäst till tweens egentligen, är Doktor Kessners hemlighet, som förutom att vara en spännande äventyrsbok också innehåller en klockrent beskriven kärlekshistoria.


Kommentarer

8 svar till ”Tematrio: Ungdomsböcker”

 1. Nyckeln ser jag också fram emot. Undret har jag trott var en annan typ av bok så den ska jag kolla närmare på nu för att se vad den egentligen handlar om, mina förutfattade meningar var tydligen helt fel 😉

  1. Vad trodde du om Undret då? 🙂 Den är inte alls som Engelsforstrilogin, såklart. Men jag tyckte det var en mysig barnbok/ungdomsbok. 🙂

 2. Det kommer att bli blandade känslor att läsa Nyckeln, samtidigt som jag knappt kan bärga mig tills jag får veta hur det slutar så vill jag inte att det ska ta slut.

  1. Känner precis samma sak! Sara Bergmark Elfgren ska fortsätta skriva fantasy, så man får hoppas att hennes kommande kan fylla tomrummet!

 3. De två första delarna i Engelforstrilogin har jag i bokhyllan men har dessvärre inte läst dem ännu.

  1. Då är det bara att sätta fart då! 😉

 4. Engelsforstrilogin är jag inte så förtjust i men vill ändå läsa sista delen och hur den slutar.

  1. Nejmen! Hur kommer det sig att du inte gillar?

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.