Tematrio: Ungdomsböcker

TematrioDen här veckan handlar Tematrio om ungdomsböcker: Berätta om tre bra ungdomsböcker!

Eftersom jag är vuxen 😉 så läser jag faktiskt inte så många ungdomsböcker längre, men Engelsforstrilogin har jag verkligen fallit pladask för. Det är böcker att känna igen sig i, för författarna har på pricken lyckats hitta karaktärer som liknar de man känner igen från sin egen skoltid… Ja, och så är det spännande fantasy också! 😉 Första boken heter Cirkeln och nu längtar, längtar, längtar jag efter sista delen i trilogin: Nyckeln, som släpps om typ 10 dagar.

En bok som kanske i första hand riktar sig till lite yngre ungdomar är den finfina boken Undret, som handlar om August och hans första tid i skolan. Han har undervisats i hemmet eftersom hans föräldrar vill skydda honom och är rädda för att andra ska behandla honom illa eftersom han ser annorlunda ut.

En annan ungdomsbok som nog funkar bäst till tweens egentligen, är Doktor Kessners hemlighet, som förutom att vara en spännande äventyrsbok också innehåller en klockrent beskriven kärlekshistoria.


Publicerat

i

av

Kommentarer

8 svar till ”Tematrio: Ungdomsböcker”

 1. Profilbild för Linda

  Engelsforstrilogin är jag inte så förtjust i men vill ändå läsa sista delen och hur den slutar.

  1. Profilbild för Linnea

   Nejmen! Hur kommer det sig att du inte gillar?

 2. Profilbild för Lena

  De två första delarna i Engelforstrilogin har jag i bokhyllan men har dessvärre inte läst dem ännu.

  1. Profilbild för Linnea

   Då är det bara att sätta fart då! 😉

 3. Profilbild för Monika

  Det kommer att bli blandade känslor att läsa Nyckeln, samtidigt som jag knappt kan bärga mig tills jag får veta hur det slutar så vill jag inte att det ska ta slut.

  1. Profilbild för Linnea

   Känner precis samma sak! Sara Bergmark Elfgren ska fortsätta skriva fantasy, så man får hoppas att hennes kommande kan fylla tomrummet!

 4. Profilbild för Carro

  Nyckeln ser jag också fram emot. Undret har jag trott var en annan typ av bok så den ska jag kolla närmare på nu för att se vad den egentligen handlar om, mina förutfattade meningar var tydligen helt fel 😉

  1. Profilbild för Linnea

   Vad trodde du om Undret då? 🙂 Den är inte alls som Engelsforstrilogin, såklart. Men jag tyckte det var en mysig barnbok/ungdomsbok. 🙂

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: