Nytt från Khemiri, dock ej en roman 😉

Här om dagen skrev jag om några teaterföreställningar jag vill se hemma i Umeå i höst. Idag tipsar jag om en teater som jag tycker att alla i Stockholmsområdet borde kolla upp! Jonas Hassen Khemiri har nämligen skrivit nytt: [ungefär lika med].

”Hur mycket tjänar du? Vem tjänar du? I Jonas Hassen Khemiris nyskrivna pjäs möter vi ett myller av människor som är på kollisionskurs med marknaden.

Martina drömmer om att odla sig fri från det ekonomiska systemet, Mani vill krossa det. Andrej söker jobb, Freja söker hämnd. De investerar pengar i porto och pinjenötter, fejkbubblor och parfymer, barnvagnar och utopier. Alla tycks invaderade av siffror. Hur påverkas vi, våra blickar, våra ord, våra kroppar av det ekonomiska system som omger oss?”

Premiären är 23/10 på Dramaten. Hoppas den kommer på turné…

Och ännu mer hoppas jag att Jonas Hassen Khemiri skriver en ny roman snart..! 😮


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Nytt från Khemiri, dock ej en roman ;)”

 1. Profilbild för Bokdamen

  Den ska jag se i höst och jag hoppas också att han kommer med en ny roman snart. 🙂

  1. Profilbild för Linnea

   Härligt! Ibland (fast väldigt sällan 😉 önskar jag att jag bodde i Stockholm.. 🙂

 2. Profilbild för Lena

  SV: Det störde mig också att det pratade engelska i Boktjuven. Det gjorde den mindre trovärdigt. Boken var så klart otroligt mycket bättre än filmen. Men om man bortser från språket så var den ändå ganska okey gjord tycker jag.

  1. Profilbild för Linnea

   Jag tyckte nog att den var irriterande sentimental och fånig. 😮 Men den var i alla fall välgjord och snygg.. 😉

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: