Bokstationer!

Åh, vad fint! Man har infört Bokstationer på ett antal stationer längs Botniabanan! Det är alltså iordningställda hyllor, där man kan låna böcker och sedan lämna tillbaka på samma eller en annan station. På sikt är planen att det ska finnas plats för privatpersoners bytlån också.

Jag har inte spanat in det här själv, men jag tycker att det är en bra idé. Det är ju på resa, särskilt när man pendlar, som det är som mest praktiskt att ha en bok. Med en bok i handen är tiden aldrig bortkastad..!

Stationerna som ingår är Örnsköldsvik, Husum, Nordmaling, Hörnefors, Umeå Östra och Vindeln.


Kommentarer

4 svar till ”Bokstationer!”

  1. jag tycker att det ska finnas böcker överallt i princip. det ska vara ett självklart inslag i vardagen. och ska man åka tåg är det bäst att vara beväpnad. man vet inte var man blir stående…

    1. Haha, ja, böcker kan lindra när man är frustrerad över förseningar.. 🙂 Måste ända att jag åker tåg ganska ofta på sträckan Uppsala-Umeå och jag har knappt varit med om en försening. Det känns som att tågen får ta onödigt mycket skit.. Alltså, det är klart att det finns sträckor där underhållet är grymt eftersatt osv, men förseningar lider ju typ alla transportsätt av. I veckan har t.ex. flygen här i Umeå dragits med många timmars försening p.g.a. dimma.

  2. Profilbild för
    Anonym

    Vilken bra ide!

    1. Ja, det tycker jag med! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.