Tyst! Du är död!

Malla hamnar som praktikant på radio nordost och stiftar där bekantskap mer de olika orginalen på stationen. Där finns bland andra den alkoholiserade Sållet, paret Sam och Tom, den retsamma och elaka Richard och Haqvin, som kan läsa andras tankar.

Så en morgon yxmördas Richard i direktsändning och ingen förstår hur det kan ha gått till. Studion har, med sina fönster stängda inifrån och med sin enda dörr, bara en utväg och detta är genom dörren. Utanför dörren fanns tre personer och ingen av dem såg mördaren. Några ögonvittnen finns förstås inte – bara 70 000 öronvittnen.

Boken berättas i form av mejl från Malla och ibland sticker några dagboksanteckningar eller tankar från Haqvin emellan. Den här deckaren är mer underhållande och rolig än bloddrypande och äcklig. Den är också spännande eftersom man är väldigt nyfiken på hur mordet har gått till och vem som ligger bakom det. Jag väntade hela tiden på att boken skulle sluta med att någon ond ande eller dylikt hade smugit sig på och mördat Richard, för genom boken finns en lite övernaturlig stämning. Det är skönt att den inte slutade som jag befarade för i sådant fall hade jag blivit grymt besviken över att författaren hade valt en så enkel lösning!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.