Låt mig ta din hand

Låt mig ta din hand - Tove AlsterdalHelen har inte haft någon nära relation till sin syster, Charlie, de senaste åren. När hon blir kontaktad om att Charlie har begått självmord börjar hon rota i systerns liv. Var det ens ett självmord? Helene hittar ett liv med droger, dejtingsidor – och Buenos Aires, staden dit deras mamma försvann när de var små. Berättelsen varvas också med mammas berättelse och hur hon övergav sina barn och Sverige för en ny kärlek och för motståndsrörelsen.

Det här är en annorlunda deckare. Här står relationerna och livsödena mycket mer i fokus än polisutredningar och pussel. Författaren har dessutom verkligen lyckats göra fina personporträtt och har hittat intressanta livsöden att skildra. Det märks också att hon har gjort gedigen research kring Argentinas historia som militärdiktatur.

Jag gillade den här boken! Deckare vinner på att fokusera på människor och relationer, snarare än tröttsamma biljakter eller klyschigt polissnack. Det här är både en fin och på sitt sätt spännande berättelse.

Du kan hitta boken hos t.ex. Adlibris eller Bokus. Några andra som skrivit om den är Kulturbloggen, Tankar från en samlares hjärna och Hyllan.


Kommentarer

3 svar till ”Låt mig ta din hand”

  1. […] som bloggat om boken är hyllan, Läsa & Lyssna, Den glada försökskaninen, Bokblomma, Kulturbloggen och och dagarna […]

  2. Jag tycker det är årets deckare för min del. För mig var det som handlade om Sydamerika extra intressant, jag var för lite på sjuttiotalet att riktigt förstå.

    1. Tycker också om Sydamerika-delen. Jag var inte ens född på 70-talet, så jag lärde mig mycket!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.