Charlie et la chocolaterie

Charlie bor i en liten stuga tillsammans med sina föräldrar och mor- och farföräldrar och har det minst sagt knapert och fattigt. Charlies stora passion är choklad, men choklad kan han bara njuta av när han fyller år eftersom han då brukar få en chokladkaka av sina föräldrar. Detta är inte vilken choklad som helst utan choklad från Willy Wonkas fantastiska chokladfabrik.

När nyheten kommer att Willy Wonka har lagt fem guldbiljetter i olika chokladkakor hoppas Charlie givetvis att det ska ligga en guldbiljett i just hans födelsedagschokladkaka. De barn som får en guldbiljett ska nämligen få träffa Willy Wonka och gå på en rundtur i hans enorma och mystiska chokladfabrik. Det ligger ingen guldbiljett i Charlies chokladkaka, men som genom ett mirakel kommer han över en biljett i alla fall.

Det här är den gulliga berättelsen om Charlies rundtur i den förbluffande chokladfabriken och om vad som kan hända om man är för ivrig. På svenska heter boken såklart Kalle och chokladfabriken. En läsvärd barnbok!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.