Bokliga julklappstips, del 2

Förra veckan tipsade jag om några julklappstips med boktema. Jag fokuserade på prylar. Det är ju faktiskt rätt svårt att hitta en bra bok till en som läser! Risken är ju att personen redan har läst boken… Jag tänkte den här veckan följa upp med några tips på böcker. Kanske är det banala tips, men ändå! Här är mina förslag:

  • Naturlära av Lars Lerin. Lars Lerin är Sveriges främste akvarellmålare. Den som är intresserad av konst (eller borde vara intresserad av konst 😉 kan omöjligt ogilla detta rejäla praktverk, där Lerin har samlat målningar av naturen. Boken belönades med Augustpriset i år (i kategorin Årets fackbok). Även som inte läser kan älska denna bok. Det är inte texterna man är ute efter när man läser den.
  • En bra kokbok är en fin present till den som gillar att laga mat eller den som nyss har flyttat hemifrån (eller borde flytta hemifrån ;). En av mina personliga favoriter är Bonniers vegetariska kokbok, som dessutom är himla snygg.
  • Någon bok av Patrick Modiano, årets Nobelpristagare i litteratur. En del tycker kanske att det är avskräckande med Nobelpristagare, men här rör det sig i alla fall inte om några tegelstenar. Själv har jag nyligen fått Lilla smycket, men har inte hunnit läsa ännu. Jag ser hur som helst fram emot den. Mycket! Jag är säker på att de flesta som älskar böcker gärna har en fin nobelpristagare i hyllan.
  • Eller en Augustpristagare, för all del! Så varför inte årets pristagare i kategorierna Årets skönlitterära bok eller årets barn- och ungdomsbok? Liv till varje pris och Mördarens apa, heter de. Har inte läst någon av dem.
  • Eller varför inte satsa på en bokklapp som räcker länge? En prenumeration på Storytel ger mottagaren möjlighet att lyssna på massor av ljudböcker och att läsa e-böcker i mobilen. En digital prenumeration på Novellix ger mottagaren tillgång till hela utbudet av Novellixnoveller. Älskar verkligen deras koncept att ge ut ”Pixieböcker för vuxna”. Man kan även prenumerera på pappersböckerna, men jag är osäker på om det går att ge bort det som present på något smidigt sätt (det verkar vara en tillsvidareprenumeration).

Naturlära, Bonniers vegetariska kokbok, Lilla smycket


Kommentarer

Ett svar till ”Bokliga julklappstips, del 2”

  1. […] Jag hoppade över förra veckans Tematrio. Den handlade om Bokaccessoarer: Berätta om tre ”bokaccessoarer” du önskar eller skulle kunna tänka dig att ge bort! och det känns som att jag täckte upp det ganska väl i mitt julklappsinlägg som kom några dagar innan. Den här veckan är det tema bokklappar: Vad önskar ni er? Eller vad vill ni ge bort? Eller vilka böcker vill ni tipsa andra att köpa i julklapp? Även detta tema har jag i princip täckt upp i ett inlägg med julklappstips. […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.