Ny design och en bloggfråga

Nu under ledigheten har jag passat på att uppdatera temat till min blogg. Känns kul med lite nytt!

En grej som jag dock aldrig lyckas få till är språkfilerna… Jag har gjort några egna översättningar som jag skulle vilja använda istället för de standardöversättningar som redan är installerade. Jag har gjort ändringar i sv_SE.mo och sv_SE.po filerna och jag har lagt till en liten kod med load_child_theme_textdomain() till functions.php (precis som det beskrivs i WordPress codex). Men jag lyckas ändå aldrig få till det… Det enda sättet att få till de egna översättningarna är att skriva över de språkfiler som redan finns i wp-content/languages-mappen. Med den lösningen måste jag alltså manuellt skriva över filerna på nytt varje gång det sker en uppdatering av WordPress eller temat och det känns ju inte så kul.

Jag har efterlyst en lösning på problemet både i WordPress supportforum och i en bokblogggrupp på Facebook, men ingen har svarat. Gissar att ingen kommer att svara på det här heller. Men. Jag gör ett försök!


Kommentarer

2 svar till ”Ny design och en bloggfråga”

  1. Jättefin design! Jag älskar färgkombinationen och tydligheten. Jag kan tyvärr ingenting om WordPress-verktyg, annars hade jag försökt luska ut problemet med dig.

    1. Tack så mycket! 🙂 Kul att du gillar designen!
      Det verkar svårt att få till det med WordPressöversättningen.. Ibland önskar man verkligen att man var lite mer teknisk..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.