Gunilla Wolde har gått ur tiden

Jag hörde att Gunilla Wolde har gått bort. Hennes böcker är speciella, för att trots att jag inte kommer ihåg någonting från deras innehåll, så känner jag ändå igen dem med en otrolig självklarhet. Det här måste helt enkelt vara böcker som jag har fått läst för mig många, många gånger. Och jag gissar att många har samma upplevelse som mig.

Emmas dagis - Gunilla Wolde Totte leker med Kisse - Gunilla Wolde

Gunilla Wolde illustrerade och skrev ett imponerande antal bilderböcker, men hon skrev också hästböcker, t.ex. Putteböckerna, som jag läste i hästboksåldern. Och nu lever böckerna kvar. Om Totte- och Emmaböckerna har hållit för tidens tand vet jag inte riktigt, men jag tror faktiskt att de har reviderats på senare år för att bli mer uppdaterade.


Kommentarer

7 svar till ”Gunilla Wolde har gått ur tiden”

 1. Profilbild för JImmy

  Min älskade mojmoj. Vila i frid…

  1. Ja, vila i frid.

 2. de är fons

  1. de är fina (skrev min iPad)

   1. Ja, det är de. Inte för att jag minns något, som sagt, men.. 😉 Satt sig i minnet har de i alla fall. 🙂

 3. En stor del av min barndom spenderades med dessa böcker. Vilken bokskatt hon lämnade efter sig.

  1. Ja, verkligen. Hennes böcker fått en ovanligt stor spridning, känns det som.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.