Världsbokdagen

Hörni! Det är Världsbokdagen idag. Det kanske inte är något man firar (?), men det är definitivt en dag då vi alla bör uppmärksamma boken lite extra. Det är verkligen viktigt att få lära sig läsa och uttrycka sig i skrift. I Sverige är båda sakerna rätt självklara, men i resten av världen är det ju faktiskt inte så. Jag läste på Unescos hemsida att 123 miljoner ungdomar mellan 15-24 år är analfabeter. Det är ju inte riktigt klokt!

Vad gör då jag en Världsbokdag som denna? Ja, det här är i ärlighetens namn ett tidsinställt inlägg och om jag känner mig själv rätt så dansar jag antingen dancehall just nu (förhoppningsvis) eller så skriver jag febrilt. Det handlar inte om något kreativt skrivande… Men jag har ju faktiskt själv författat en ”bok” nu under våren, nämligen min doktorsavhandling. Får se om den blir klar. 😉

Det ska bli kul att få den i sin hand. Tror jag. Jag minns så väl när jag plockade upp min licentiatavhandling för några år sedan. Det var en speciell känsla!

Licentiatavhandlingen


Kommentarer

4 svar till ”Världsbokdagen”

  1. Häftigt!

    1. Ja, tack, det känns spännande! 🙂

  2. Är det din licentiatavhandling som ligger där i lådan? Jag känner bara ”wow” när jag ser titeln! Det är så långt ifrån vad jag sysslar med i vardagen som man kan komma, men gud så spännande det är med forskning!

    1. Jajamen, det är min lic. Med en tråkig, billig framsida.. Men det var ändå en härlig känsla att plocka upp den. 🙂 Är verkligen glad åt att få hålla på med forskning. Det enda negativa är väl stressmomentet det innebär att typ aldrig ha en fast anställning..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.