Uppföljning om Don & Rosie

Projekt Rosie är en finfin feelgood-bok, tycker jag. Vi läste den i bokcirkeln Picket & pocket här om året och jag tror faktiskt att alla i cirkeln tyckte om den. Boken kretsar kring Don Tillman, en man med autistiska drag. En dag bestämmer han sig för att träffa någon att dela sitt liv med. Det leder till att han upprättar ett komplicerat formulär, som han använder för att sålla bland potentiella dejter. Någon som inte passar in alls i formuläret är Rosie och magiskt nog så är det med just Rosie som han börjar blomma ut och kan vara sig själv.

Vi är nog många som är nyfikna på vad som ”hände sen”. Nu får vi kanske svaret! I oktober kommer uppföljaren, Rosieffekten. Min erfarenhet är att man har all anledning att vara skeptisk till uppföljare, för det är inte alls ovanligt att de inte lever upp till förväntningarna… Men jag ska ha sansade förväntningar och läsa den i alla fall. 🙂

Det ska bli roligt att se hur författaren skildrar hur det kan vara att leva i en relation där den ena är lätt autistisk. Förälskelse är väl en sak, men det går ju att föreställa sig att det kan bli en och annan frustrerad situation när man har levt ihop ett tag…

Rosieeffekten - Graeme Simsion

Framsidan skvallrar om att de skaffar barn (kanske?) och att Don har utökat sina standardrätter till att även omfatta fisk. 😉


Kommentarer

4 svar till ”Uppföljning om Don & Rosie”

  1. Jag hade helt missat att det kommer en uppföljare. Den ser jag fram emot att läsa!

    1. Kul att du också gillar att läsa om Don! 🙂

  2. Nu blev jag både glad och lite rädd. Gillade verkligen Projekt Rosie och huvudkaraktären Don, men uppföljare är ju så svårt. Jag kommer säkert att läsa och ska också försöka ha lågt ställda förväntningar för säkerhets skull. 🙂

    1. Känner mig också lite rädd här, faktiskt! Kanske avvaktar med att läsa tills jag har sett några recensioner. 😉 Så slipper jag förstöra mina läsminnen av Projekt Rosie.. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.