7 filmatiseringar att se fram emot 2016

Det kommer hela tiden nya filmatiseringar av böcker. Filmatiserade böcker och så kallade biopics (biografiska filmer) verkar vara det som filmbolagen satsar stort på. Kanske är det relativt lätt att sälja in en film om publiken redan är bekant med storyn och/eller huvudpersonerna… Nåväl. Nu i år kan vi se fram emot flera spännande filmatiseringar. Här är de 7 filmatiseringar som jag ser fram emot mest 2016:

Den 15:e april har Djungelboken premiär. Det är alltså en ny spelfilm med t.ex. min favorit Scarlett Johansson bland rösterna (hon gör rösten åt Kaa). John Favreau, känd för Iron man-filmerna, är regissör.

I maj kommer Alice i spegellandet med i princip samma skådespelade som i Alice i underlandet från 2010. Dags att återse Mia Wasikowska (Alice), Johnny Depp (Mad Hatter) och de andra!

I september kommer Pernilla Augusts filmatisering av Den allvarsamma leken. Den här klassikern av Hjalmar Söderberg är ju en av mina favoritböcker, så det ska såklart bli spännande att se berättelsen på bioduken. Hoppas att den lever upp till förväntningarna!

I november kommer vad som kan förväntas bli årets ”julfilm”: Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Det är alltså en filmatisering av J.K. Rowlings bok, med samma namn, som utspelar sig i Harry Potters värld 70, år före Harry Potter. Det var en lågoddsare att den här boken skulle komma som film. Det enda som förvånar mig är att man inte har gjort 3 filmer av den. 😉

Till jul kommer också filmatiseringen av Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Jag gillade den här fantasyromanen, även om den inte tog mig med storm på samma sätt som t.ex. Harry Potter. Filmen har jag dock superhöga förväntningar på, trots allt. Min favorit Tim Burton är regissör!

I slutet av året, eller i början av 2017, kommer nästa Tintin-film. Tintins äventyr: Solens tempel, är titeln. Jag blev helt förtrollad av animeringen i Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet från 2011, så jag har höga förväntningar på den här! 🙂

Någon gång under året kommer också filmatiseringen av Fyren mellan haven att ha premiär. Jag vet dock inte om den kommer till Sverige? Men man kan ju hoppas! Sveriges kanske skickligaste skådespelare, Alicia Vikander, spelar en av huvudrollerna. Bara en sådan sak!

Har jag missat någon spännande filmatisering? 🙂


Kommentarer

8 svar till ”7 filmatiseringar att se fram emot 2016”

 1. […] början av förra året postade jag ett inlägg där jag tipsade om filmatiserade böcker med biopremiär under året. När […]

 2. Djungelboken var väldigt bra 🙂 Så välgjord, spännande, sorglig, pampig. Ja, den rymde nog faktiskt det mesta. Alice i Spegellandet måste man ju se, och Fantastiska vidunder. Och kanske helst av allt: nya Tintinfilmen 🙂 Jag älskade den förra, så snyggt gjord, och så rolig! Tintin var min idol när jag var barn, jag ville också bli journalist med en egen liten Milo vid min sida, på äventyr. Så kul att det blev en så bra film om Tintin, och jag är säker på att nästa blir lika bra.

  1. Jag har också sett Djungelboken nu! Gillade den jättemycket! 🙂 Och jag tror faktiskt inte att jag har sett den ”klassiska” tecknade filmen, för jag kände inte igen handlingen så mycket som jag hade trott.

   Fantastiska vidunder ska bli kul att se.. Och roligt också att det har bestämts att det ska bli tre filmer. 😉 Jag skämtade om det när jag skrev inlägget. Och kan man tänka sig…

   Jag hoppas också stort på Tintin. 🙂 Jag både tror och hoppas att den blir bra. 🙂

 3. […] Jag skrev ett helt inlägg om filmatiseringar som kommer 2016, men jag har missat många, inser jag. En av dem är filmatiseringen av Antoine de Saint-Exupérys barnboksklassiker Den lille prinsen/Le petit prince, som säkert många med mig har läst på franskan i skolan. Jag tycker att det är en jättefin liten berättelse – mycket läsvärd, faktiskt! ? Boken kretsar kring en liten utomjording och hans resa genom världen. Den handlar mycket om hur han genom möten och nya upptäcker kommer till insikter om livet och kärleken. […]

 4. Mysiga filmer 🙂

  1. Ja, jag hoppas att de lever upp till förväntningarna.. 🙂

 5. Wow, flera intressanta!

  1. Ja, det här blir ett spännande filmår. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.