Det mest förbjudna (TV-versionen)

Nu börjar det bli bråttom för den som vill se miniserien Det mest förbjudna på SVT Play. En dryg vecka är det kvar innan de 3 avsnitten försvinner. Jag har bara hunnit med det första avsnittet än. 😮 Är det någon mer än jag som har haft svårt att hinna med så kommer alltså en påminnelse här!

Serien är en fri tolkning av romanen med samma namn och det var faktiskt inte allt för länge sedan jag själv läste Kerstin Thorvalls Det mest förbjudna, som kom ut 1976 och som rätt tydligt handlar om Thorvall själv: hur hon brottas med relationen med modern, hennes skuldkänslor över att inte vara en god mor och med sitt begär hon inte kan tygla och som inte passar ihop med det att vara en ordentlig kvinna. Jag är svårt förtjust i Thorvalls böcker om Signe, särskilt den första delen, När man skjuter arbetare…. Även Signe-böckerna är att betrakta som självbiografiska och jag kan tycka att de ger en bättre bild och större förståelse för hur allt hänger ihop, medan mycket i Det mest förbjudna hänger lite mer i luften.

Hur som helst är Thorvall en mycket fascinerande författare. Serien har fått ett blandat mottagande, men jag kommer verkligen försöka att se klart. Och för alla er som eventuellt har missat böckerna: läs! När man skjuter abetare… är lätt på min topp 5 över bästa böcker jag läst i hela mitt liv (på riktigt).


Kommentarer

8 svar till ”Det mest förbjudna (TV-versionen)”

 1. Den kanske man borde passa på att se nu innan den försvinner! Tack för tipset! 🙂

  1. Ja, passa på i veckan! 🙂 Själv kollar jag på avsnitt 3 exakt just nu. Hehe.

 2. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Jag har sett alla tre och tycker de är sevärda. Jag läste böckerna när jag var yngre, kanske minns jag böckerna annorlunda än teveserien.

  1. Kul att du också har sett & läst! 🙂 Jag tror att man har tolkat boken ”ganska” fritt i serien.. Boken är ju dessutom en riktig tunnis, så de har verkligen broderat ut!

 3. Jag ser nästan aldrig på tv, tiden räcker liksom inte till.

  1. Förstår dig! Man får välja vad man spenderar sin tid på. Allt som oftast låter jag böcker eller bloggen gå före TV. Hehe. Men ibland så.. 🙂

 4. riktigt sevärt.

  1. Ja! Nu kollar jag på avsnitt 2. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.