Har påbörjat Det mest förbjudna – med blandade känslor

Jag har börjat läsa Kerstin Thorvalls Det mest förbjuda. Det är väl att betrakta som lite av en modern klassiker. För mig, som fullkomligt älskade Thorvalls böcker om Signe (När man skjuter arbetare… kan vara det bästa jag läst!) så har boken såklart länge funnits på min lista över böcker som jag vill läsa.

Faktum är att jag lånade den här boken på biblioteket redan 2009 och planerade att läsa den till jul det året… Det blev inte av. Istället har jag lånat om och lånat om. Jag har en hel drös biblioteksböcker som jag har lånat om i årtal, men Det mest förbjudna är nog faktiskt den som jag har haft i förvar längst. Det har ju slagit mig att jag borde lämna tillbaka böcker som jag inte läser, men samtidigt har jag ju verkligen haft som ambition att läsa de här böckerna. Förr eller senare. Och på något sätt så har det kommit att kännas lite komiskt att det har blivit såhär. Att jag har haft en biblioteksbok i 5,5 års tid, att ingen har köat den, att biblioteket inte har saknat den. Ah. Men nu är den snart utläst.

Och allt har sin tid, antar jag. Nu är det någon annans tur att läsa denna pärla. Och lycko den. Det är en riktigt bra bok. Fattar inte varför den inte har varit efterfrågad från biblioteket en endaste gång sedan december 2009.

Det mest förbjudna

Framsidan är ingen höjdare, förresten. Inte för att jag är pryd och skäms över att läsa en bok med en vulva på framsidan, men. Jag tycker faktiskt inte att framsidan är speciellt lyckad.


Kommentarer

4 svar till ”Har påbörjat Det mest förbjudna – med blandade känslor”

 1. Håller med om framsidan… Vill också gärna läsa den här, läste böckerna om Signe förra sommaren och älskade dem.

  1. Nu har jag läst ut! Tycker Det mest förbjudna är riktigt läsvärd, men trilogin om Signe är bättre tycker jag. Det känns som att trilogin ger lite mer fördjupning liksom. 🙂 Men läs Det mest förbjudna! Thorvall är verkligen bra! 🙂

 2. Profilbild för Johannes
  Johannes

  Fast av streckkoden att döma är det universitetsbibliotekets exemplar. Skulle tro att folkbibliotekens ex. har varit utlånade åtskilliga gånger under den tiden. Om man ser att UB-exemplaret är utlånat kanske man kollar stadsbiblioteket först i stället för att göra sig omaket att kräva in den utlånade.

  1. Ja, naturligtvis är mitt inlägg lite tillspetsat. Det går ju att få tag på Thorvalls böcker från många håll. Det mest förbjudna kom ju t.ex. ut i en fin pocketutgåva för bara något år sedan. 🙂

   Personligen köar jag hellre böcker på UB än att gå till stadsbiblioteket. UB är mitt närmsta bibliotek och det är skönt att kunna administrera alla lån från samma ställe. 🙂 Jag lånar bara från andra bibliotek om den saknas hos UB. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.