Inbundna böcker… Och att resa #tbt

Idag är det torsdag och det var ganska länge sedan jag hade ”throwback thursday” och rotade fram något ur arkivet. Vad har jag gjort den 11:e augusti tidigare år egentligen? Ja, 2014 skrev jag i alla fall ett positivt inlägg om inbundna böcker. Jag har främst lagt fram fördelar med typ e-böcker i min blogg, men den här dagen 2014 läste jag en tegelsten av Joyce Carol Oates och hade precis läst ut De obotliga optimisternas klubb, som också är rejält tjock.

Nu har jag sommarens semester bakom mig och jag känner att jag måste följa upp det här inlägget… Jag släpade med mig inte mindre än 3 inbundna böcker (+ en läsplatta, faktiskt) när jag åkte iväg på en liten semestertripp. Jag läste ur 2 av dem, så det var inte en helt orimlig packning. Men alltså: jösses vad mycket väskor och påsar jag hade med mig på tåget hem sedan. Jag hade två blytunga väskor och en rejäl handväska. Jag kände mig som en idiot. Jag försökte handla lite grejer på en mataffär innan avresan och kunde inte ens hålla i en kundkorg. Jag tappade ut grejer över hela affären, kändes det som. Jag vill aldrig mer resa med så mycket grejer.

Nu var ju inte väskorna proppade med inbundna böcker och en massa tegelstenar, men de utgjorde en inte obetydlig del av packningen.

Nästa gång jag är ute och reser ska jag ha med mig 1) enbart läsplatta 2) yttepyttefå kläder 3) inga extra par skor.

Men ja, bortsett från det här med vikten och utrymmet som inbundna böcker upptar i en packning så finns det såklart massor med fördelar med inbundet. De är ju oerhört mycket lyxigare än pocket t.ex. Och härligare och med mer känsla än e-böcker!

Strändernas svall av Eyvind Johnson och Samlade dikter av Bodil Malmsten
Min semesterläsning

Här hittar du mitt inlägg från 2014, förresten.


Kommentarer

4 svar till ”Inbundna böcker… Och att resa #tbt”

  1. Jag älskar De obotliga optimisternas klubb!

    1. Ja, den är bra! 🙂 Fast den tog mig inte med storm tror jag..? Den var mysig och jag tyckte om att läsa den, men den gjorde inget stort avtryck av någon anledning. 😮 Vad är det som du tycker så mycket om med den? 🙂

      1. Framför allt den fantastiskt härliga parisstämningen! Och de historiska tillbakablickarna och de intressanta karaktärerna. (Och att han går på gatorna och läser samtidigt!)

        1. Hehe, ja, Parismiljöerna är härliga!! 🙂 Och ja, jag fick mig en liten historielektion, inte minst kring kriget i Algeriet, som jag just inte visste någonting om innan!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.