De fördömda av Joyce Carol Oates (och De obotliga optimisternas klubb av Jean-Michel Guenassia

Fördelen med inbundet

Just nu läser jag De fördömda av Joyce Carol Oates. Det är en stor favoritförfattare hos mig. Något annat som är stort, rent bokstavligt, är hennes böcker, för de är allt som oftast tegelstenar på minst 650 sidor. Den här är inget undantag. Det stör mig inte ett dugg, för hennes böcker är sådana man vill vara länge, länge i.

Innan denna läste jag en annan tjock bok, De obotliga optimisternas klubb av Jean-Michel Guenassia. Det känns onekligen lite opraktiskt, för det här är alltså böcker jag har vandrat omkring med i bagage och väskor kors och tvärs under semestern…

Men! Jag, som oftast talar mig varm om hur mycket jag tycker om e-böcker och pocketböcker (p.g.a. att de är så himla, himla mycket smidigare att ha med sig!) måste faktiskt säga att jag har vant mig. Okej, man får packa lite smartare, men när man väl släpat med sig boken så är den rätt nice att ha uppslagen framför sig. Inbundna böcker åker ju inte precis igen, som pocketböcker. Dessutom är de ju mycket mer sköna att läsa än pocket, eftersom texten är stor och fluffig. I pocket blir ju texten allt som oftast komprimerad (varför?!).

Ja, det här med inbundna böckers fördelar var väl ingen nyhet för någon. Ville bara säga något om det, för jag är alltid så neg till inbundna böcker annars. 😉

Fast.. Nästa bok får nog bli en e-bok eller så. Tror jag!

Tegelstenar


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

13 svar till ”Fördelen med inbundet”

 1. Profilbild för Lena

  Skall jag välja så tycker jag absolut bäst om inbundna böcker. De är snygga i bokhyllan, de har lite större text vilket gör att de känns lättare att läsa. Dessvärre är de tunga att hålla vilket inte är så praktiskt när man har ont i handleder, armar och axlar., så därför blir det tyvärr fler pocketböcker köpta för mig.

  1. Profilbild för Linnea

   Ja, visst är de tjusigare! Det känns helt klart lyxigare med inbundna böcker än pocket. Men det är ju det där med otympligheten.. 😉

 2. Profilbild för Boklandskapet

  Och man kan krossa spindlar och annat äckligt mycket bättre med en inbunden än en pocket. Utan att förstöra omslaget 😛

  1. Profilbild för Linnea

   Sant! Det tänkte jag inte på! 😉

 3. Profilbild för Elina

  Klart att alla format har för- samt nackdelar och att vi tycker både lite lika och olika beroende på vem vi är. (: Men måste säga att jag nästan aldrig uppskattar en inbunden bok i just lässutuationer då jag ofta läser i sängen och i soffan halvliggandes. För min del gör de sig nästan bäst just i bokhyllan. (; Jag känner inte alltid såhär men oftast. Jag är helt klart en pocketpingla! (; (:

  1. Profilbild för Linnea

   Håller med dig om att det inte är en någon höjdare att ligga och läsa en inbunden bok. Åtminstone inte så länge det rör sig om en tegelsten! Jag är också främst en pocketpingla, måste jag säga. Kul ord! 😀

   1. Profilbild för Elina

    Ja – pocketpingla klingade jättebra! Jag borde kanske använda det oftare och satsa på att få in det i svenska akademiens ordlista! ;D (: Hihi. (;

   2. Profilbild för Elina

    Ja – pocketpingla klingade jättebra! Jag borde kanske använda det oftare och satsa på att få in det i svenska akademiens ordlista! ;D (: Hihi. (;

    1. Profilbild för Linnea

     Det tycker jag absolut!! 🙂 😉 Användbart ord.

 4. Profilbild för Monika

  Jag älskar inbundet och har alltid gjort. Förut var det det enda jag köpte. Nu har jag kommit på att jag får fler böcker om jag köper pocket, vilket egentligen inte alls är så bra 🙂

  1. Profilbild för Linnea

   Haha, ja, priset är ju ofta lite lägre på pocket såklart..
   Om du vill kompromissa får du kanske låna inbundna på bibblan! 😉

 5. […] är en lagom längd på en bok… Jag hade en kort period i somras/höstas då jag var rätt entusiastisk över tegelstenar (inbundna, dessutom), men nu vet jag inte […]

 6. […] och rotade fram något ur arkivet. Vad har jag gjort den 11:e augusti tidigare år egentligen? Ja, 2014 skrev jag i alla fall ett positivt inlägg om inbundna böcker. Jag har främst lagt fram fördelar med typ e-böcker i min blogg, men en här dagen 2014 läste […]

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: